29 / 03 / 2024

İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın inşaatı gecikecek mi?

İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın inşaatı gecikecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Göztepe Gürsel Aksel Stadı için bedelsiz hisse devrine "yalnızca stadyum ve otopark" şartıyla razı olması inşaatı geciktirebilir.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Göztepe Gürsel Aksel Stadı için bedelsiz hisse devrine "yalnızca stadyum ve otopark" şartıyla razı olması inşaatı geciktirebilir.


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığı ile Göztepe Kulübü'ne kazandıracağı Gürsel Aksel Stadı'nın inşaatına başlanması için alanda kendine ait bölümü bedelsiz devretmesi isnenen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin "şartlı muvafakatının" çalışmaları sekteye uğratabileceği bildirildi. İzmir Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yaklaşık 37 bin metrekare üzerinde kurulu Gürsel Aksel Stadı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan bin 400 metrekarelik bölümün, yeni stat yapılması için müdürlüğe bedelsiz devrini talep etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise söz konusu devrin yeni stadyum ve otopark için verilmesini diğer konular için beklenilmesini istiyor. Başkan Aziz Kocaoğlu tarafından Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan önergede, kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından, diğer konuların "uygulamaya esas ön plan ve projelerin Belediye'ye iletilmesinden sonra" değerlendirileceği belirtildi. 


İSTEMİYORUZ AMA... 

İlgili komisyonlara gönderilen önergede, "Belediyemizce, Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nun, kentin başka bir bölgesinde inşa edilmesi yönünde görüş bildirilmiştir. Ancak  TOKİ  tarafından Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nun inşasına yönelik ihaleye çıkılarak yükleniciye yer teslimi yapılmış ve söz konusu tesis için ihaleye çıkılmadan önce hiçbir kurum tarafından Belediyemiz görüşü alınmamıştır. Bütün bu sürece ve projenin yer seçiminin yanlış olduğunun değerlendirilmesine rağmen, Belediyemizce stat inşasını engelleyici bir yaklaşımımız olmamış ve stadyumun yapılmasına engel teşkil edecek bir hususun olmadığı tarafımızca kamuoyuna defalarca duyurulmuştur. Bu kapsamda parselde bulunan Belediyemiz hissesinin devri uygun görülmemiş olup kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından diğer hususların uygulamaya esas ön plan ve projelerin Belediyemize iletilmesinden sonra değerlendirilmesi kaydıyla, söz konusu alanda sadece stadyum ve otopark tesislerinin yapılabilmesi yönünde Belediyemiz hissesi için gerekli muvafakatın verilmesi hususunun Sayın Meclisimizce değerlendirilmesini arz ederim" denildi. 


Sabah


Geri Dön