28 / 03 / 2024

İzmir Gültepe Toros Spor Merkezi açıldı!

İzmir Gültepe Toros Spor Merkezi açıldı!

Vatandaşın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, mahallelerde açtığı spor merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Gültepe Semti’ne bağlı Mehmet Akif Mahallesi’nde faaliyet gösterecek olan ‘Toros Spor Merkezi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.




Vatandaşın beden ve ruh sağlığını güçlendirmek adına çalışmalarını sürdüren Konak Belediyesi, mahallelerde açtığı spor merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Gültepe Semti’ne bağlı Mehmet Akif Mahallesi’nde faaliyet gösterecek olan ‘Toros Spor Merkezi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı. Merkezin açılışına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda Gültepeli katıldı. Kiralama yöntemiyle belediyeye kazandırılan ve baştan aşağı yenilenen 120 metrekare büyüklüğündeki spor merkezi, Gültepelilere hizmet verecek. Merkeze gelenler hem spor yaparak sağlıklarını koruyacak hem de bir araya gelerek sosyalleşecekler. Spor merkezinde uzman eğitmenler tarafından haftanın beş günü, mesai saatleri içinde ücretsiz step, aerobik ve plates kursları verilecek.

HEM SPOR HEM DE DAYANIŞMA

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş merkezin açılışında yaptığı konuşmada belediye olarak olabildiğince mahallelerin içlerine girerek, Konaklıların kentli olmaktan kaynaklanan ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Pekdaş, “Artık şehirlerde eskiden olduğu gibi yürüme, sokakta oynama ve iş yapma olanakları kalmadı. Modern insanın spor diye bir ihtiyacı var ve bunu karşılamak gerekiyor. Konak Belediyesi olarak bu ihtiyacı gidermek için mahallerde spor merkezlerini hizmete sokuyoruz. Bu merkezlerde hem bir arada oluyoruz hem de sağlıklı yaşamak için bir takım faaliyetlerde bulunuyoruz. Amacımız bu kadar sade ve yalın. İnsan olarak yaşamak da böyle bir şey. Bu duyguları çoğaltmak ve Türkiye’nin daha yaşanılabilir, daha özgürlükçü, demokrasinin ve adaletin olduğu bir ülke haline gelmesi için el birliğiyle bulunduğumuz yerlerden çabalar göstermek amacındayız” dedi.

SPOR SALONU VE PAZARYERİ MÜJDESİ

Konuşmasında Gültepe’ye ilişkin yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi de veren Başkan Pekdaş, “Gültepe'nin imar planlarını hazırlıyoruz. Adeta Gültepe'nin emarını çektik. Hemşehirlilerimize, 'Nasıl bir şehir istiyorsunuz?' diye sorduk. Talepleri aldık. O talepler doğrultusunda da plan çizimi devam ediyor. Bir, iki aya kadar da planları meclise sunmuş oluruz. Böylece Gültepe’nin kalkınmasına hep birlikte katkıda bulunmuş olacağız" diye konuştu. Başkan Pekdaş, Toros Mezarlığı'nın karşısındaki eski ekmek fabrikasının olduğu yeri devraldıklarını ve buraya modern bir spor kompleksi yapacaklarını, Toros pazarının kurulduğu yere yapacakları kapalı pazaryerinin de altının otopark, üstünün semt merkezi ve düğün salonu olacağını müjdeledi. Törende Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Murat Türkay, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a başarılı hizmetlerinden dolayı bir teşekkür plaketi sundu. Konuşmaların ardından spor merkezinin açılışını yapıldı. Davetlilerle merkezi gezen Başkan Pekdaş, spor yapan kursiyer kadınları izledi.



Konak Belediyesi



Geri Dön