19 / 04 / 2024

İzmir Gültepe'nin imar planları masaya yatırıldı!

İzmir Gültepe'nin imar planları masaya yatırıldı!

Konak Belediyesinin Haziran ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Toplantıda 15 mahalleyi kapsayan ‘Gültepe Planlama Bölgesi’ için hazırlanan yeni uygulama imar planları görüşüldü.




Konak Belediyesinin Haziran ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu  gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen oturumda, 15 mahalleyi kapsayan ‘Gültepe Planlama Bölgesi’ için hazırlanan 1/1000 ölçekli yeni uygulama imar planları tartışıldı.


Gültepe’nin kaderini değiştirecek yeni uygulama imar planı revizyonu ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Pekdaş, bölgede yapılan jeolojik ve topografik çalışmalar sonucu elde edilen bilgilerin meslek odaları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan toplantılarda tartışıldığını ve buralardan çıkan veriler ışığında bölgeye en uygun planın hazırlandığını dile getirdi.


Başkan Pekdaş, “Gültepe’de bıçağın kemiğe dayandığı bir durum vardı. Hemşehrilerimizin en çok beklediği, en çok soru sorulan konuların başında bu sorun geliyordu. Kente uygun yeni imar planları yapılması lazımdı. Nasıl olması gerektiği konusunda yürütülen altyapı çalışmalarıyla elde edilen bulgular meslek odaları, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantılarda görüşülüp tartışıldı. Hazırlanan planlar tamamlanmış değil. Elbette komisyonlarda görüşülüp, çalışılmaya devam edecek” dedi.

Dere yataklarının yoğunluğunun yanı sıra eğimin de bir hayli fazla olduğu Gültepe’nin iskan dışı alan olarak planlarda yer aldığını belirten Pekdaş, “Gültepe sorunlu bir bölge olmasına karşılık ülkemizin içinde bulunduğu siyasal karmaşa, sosyal ve ekonomik çaresizlikler nedeniyle büyük göçler almış. İskan dışı alan olan bu bölge aradan geçen yıllar sonunda nüfusu 65 bin’lere vuran bir Anadolu şehri büyüklüğünde bir yer haline gelmiştir. Pek çok sorunun olduğu bu bölgede yaptığımız toplantılarda çok büyük parsel ve bu büyük parsellerin gerektirdiği çok fazla insanın ortaklaşa hareket etmesinin uygulamanın hayata geçmesini zorlaştıracağı ortaya çıktı. Daha az insan ve az parselin bir arada değerlendirilmesinin uygulamada kolaylık sağlayacağı ifade edildi. Bu toplantılardan yola çıkılarak büyük ada bazında bir araya gelmeler olursa askeri koşullarda 700-800 metrekarelik parsellerde uygulamayı hızlandıran çözümleri öngörüldü" dedi.


Milliyet



Geri Dön