19 / 04 / 2024

İzmir Gültepe'ye alt yapı müjdesi!

İzmir Gültepe'ye alt yapı müjdesi!

İZSU düşük kotta olduğu için yoğun yağışlarda dere yatağına dönüşen Gültepe bölgesindeki 4 cadde için 12 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeyerek yağmur sularını kontrol altına alacak



İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gültepe bölgesinde bulunan Çınartepe, Atamer, Anadolu, Trakya, Murat, Çamkule, Saygı, Ulubatlı, Yavuz Selim, Boğaziçi, Mersinli, Halkapınar ve Umurbey mahallerini kapsayan 400 hektarlık bölgede 12 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı döşeyecek, 14 kilometre uzunluğunda da atık su şebekesi yenileyecek. Oluşturulacak yeni yağmur suyu hattı ile saniyede 21 metreküp yağmur suyu Gıda Çarşısı’nın bulunduğu bölgeden geçerek toplam 5 adet 1400 milimetre çapında borular ile Meles Deresi’ne aktarılacak.


İHALE TAMAMLANDI

İmalatların tamamlanması ile birlikte daha önce yağışlı havalarda yaşanan sıkıntının artık son bulacağını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, “Bu bölgenin yağmur suyu sorununu çözmek amacıyla 2014 yılının Mayıs ayında başladığımız proje çalışmalarını aynı yıl Ağustos ayı sonunda tamamladık. Ancak yağmur sularını Meles Deresi’ne ulaştıracağımız Umurbey Mahallesi’ne mülkiyet sorunlarının çözümü beklendiğinden yapım ihalesine çıkılamadı. Mahalledeki imar uygulama çalışmalarının 2015 yılı Temmuz ayı sonu itibariyle tamamlanmasının ardından hemen yapım ihalesi için çalışmalara başladık. Geçtiğimiz gün ihalesi yapıldı. En kısa sürede imalatlara başlayacağız” diye konuştu.


Dere yatakları yol olmuş

Bölgedeki plansız gelişme nedeniyle doğal dere yataklarının yollara dönüştüğünü vurgulayan yetkililer şöyle devam etti: “Gültepe bölgesinde plansız bir yapılaşma söz konusu. Özellikle aşırı yağışlarda Boğaziçi, Çankaya, Adem Yavuz ve Samsun gibi dört önemli cadde, havzanın en düşük kotunda olduğu için dere yatağına dönüşüyor. Havzada yağmur yağdığı zaman toplanan sular bu caddelerden akışa geçerek Gaziler Caddesi ve özellikle Gıda Çarşısı’na yayılıyor. Hazırladığımız proje ile sele dönüşen yağmur sularını kontrol altına alarak Meles Deresi’ne ulaştıracağız”.


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön