24 / 04 / 2024

İzmir Güzelyalı'da 25 yıldır atıl durumda olan arsa ne olacak?

İzmir Güzelyalı'da 25 yıldır atıl durumda olan arsa ne olacak?

Güzelyalı Ortaokulu’nun hemen yanında yaklaşık 25 yıldır atıl durumda olan ve tam bir mezbelelik haline dönüşen arsanın mahallenin yararına kullanılması isteniyor.



Güzelyalı Mehmet Ali Akman Mahallesi'nde Güzelyalı Ortaokulu'nun yanında yaklaşık 25 yıldır bir takım anlaşmazlıklardan dolayı atıl vaziyette duran arsa, vatandaşların tepkisini çekiyor. Üçkuyular semt pazarının kapanmasıyla pazar sorunu yaşayan vatandaşlar arsanın kamulaştırılarak katlı otopark ve pazaryeri yapılabileceğini savunuyor. Güzelyalı Ortaokulu yetkililerinin ise önceki dönemlerde arsaya öğrencilerin kullanabilmesi için bir spor kompleksi yapılması için çalışmalar yaptıkları biliniyor.


“ÇEVREYE ZARAR VERİYOR”


Güzelyalı Mehmet Ali Akman Mahallesi'nde Güzelyalı Ortaokulu'nun yanında bulunan boş arsa yaklaşık 25 yıldır atıl vaziyette duruyor. Bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olan arsanın geri kalanı ise birçok ortağa ait. Arsanın üzerine uzun yıllardır bir takım anlaşmazlıklar yüzünden çivi çakılamıyor. Vatandaşlar okulun hemen yanında olan ve atıl vaziyette duran arsanın çevreye zarar verdiğini belirtiyor. Üçkuyular semt pazarının kapatılmasıyla pazar sıkıntısı yaşayan vatandaşlar arsanın kamulaştırılarak pazaryeri yapılabileceğini savunuyor. Bölgedeki park problemine işaret eden vatandaşlar boş arsanın otoparka dönüştürülebileceğini söylüyor.


“ÖĞRENCİLER İÇİN SPOR KOMPLEKSİ”


Öte yandan Güzelyalı Ortaokulu yetkililerinin önceki dönemlerde arsaya öğrencilerin kullanabilmesi için bir spor kompleksi yapılması için çalışmalar yaptıkları öğrenildi. Öğrenci velileri boş arsaya yapılacak bir spor kompleksinin öğrenciler için çok faydalı olabileceğini düşünüyor.



Yeni Gün


Geri Dön