23 / 04 / 2024

İzmir Hacı Kaçanlar Camii açıldı!

İzmir Hacı Kaçanlar Camii açıldı!

Selçuklu İşadamı Hüseyin Kaçan tarafından yaptırılan Hacı Kaçanlar Camii törenle açıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız başta olmak üzere çok sayıda protokol üyelerinin katıldığı açılışta, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için de dua edildi.



Selçuklu İşadamı Hüseyin Kaçan tarafından yaptırılan Hacı Kaçanlar Camii törenle açıldı.  İzmir  Valisi Erol Ayyıldız başta olmak üzere çok sayıda protokol üyelerinin katıldığı açılışta, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için de dua edildi.


Anne ve babasının arzusunu yerine getiren İş adamı Hüseyin Kaçan, 10 aylık kısa bir sürede tamamlanan camiyi Selçukluların hizmetine sundu. İki bin kişilik cemaat, beş bin kişilik cenaze namazı alanı, şadırvanı, gasilhanesi, kadınlar için özel ibadethane bölümünün yanı sıra yaşlılar ve engelliler için asansörü de bulunan üç katlı camii, İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın katılımıyla açıldı. Törene Vali Ayyıldız’ın yanı sıra Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, Selçuk Ticaret Odası Koray Yolcu, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, üst düzey yöneticiler, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.


"Rabbim selaları kulaklarımızdan eksik etmesin"

Caminin açılış konuşmasını İş adamı Hüseyin Kaçan’ın oğlu Abdullah Kaçan yaptı. Kaçan, camiyi Selçuklulara kazandıran babaannesi Fatma Kaçan ve dedesi Abdullah Kaçan başta olmak üzere, 10 aylık kısa bir sürede caminin inşaatını tamamlayan Kaçanlar yönetimine ve tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Abdullah Kaçan, “Rabbim, ülke olarak geçirdiğimiz bu zorlu süreçte; ne Al Bayrağımızı gökten, ne ezan seslerini minarelerimizden, ne de darbeyi durduran salaları kulaklarımızdan eksik etmesin” dedi.


Selçuk 14 Mayıs Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi’nin önemli bir ihtiyacını Kaçan ailesinin karşıladığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da “Biliyorum ki bu noktada camİi ihtiyacı vardı ve halkımız bunu dile getiriyordu. Şimdi böylesine önemli bir isteği gerçekleştirdikleri için ve aynı zamanda ilçemizin Türk İslam eserleriyle geçmişten bugüne kadar olan dokusuna uygun bir camiİ inşaatıyla katkı koydukları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Burada hem ibadet edeceğiz hem de çocuklarımıza ibadetle ilgili eğitimlerin verilmesini sağlayacağız. Bunun yanında da birçok etkinliği de yine bu alanda gerçekleştireceğiz” dedi.


Kurum ve iş adamlarına çağrı

İlçeye böylesine önemli bir eserin kazandırılmış olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Bakıcı, bu eseri örnek göstererek, Selçuk’taki tüm kurum ve iş adamlarına çağrıda bulundu. Selçuk’ta eğitim, sağlık ve ibadethaneler gibi önemli eserler kazandırılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Bizim eğitim kurumlarına, sağlık kurumlarına ve ibadet yerlerine ihtiyacımız var. Bir örnek olmak açısından da Sayın Abdullah- Fatma Kaçan ve oğulları Hüseyin Kaçan’ın örnek alınmasını, diğer hayırseverlerin harekete geçmesini can gönülden istiyorum” dedi. Bakıcı, camiyi Selçuk’a kazandıran Kaçanlar ailesine de sonsuz teşekkür ettiğini belirtti.


“İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir”

Hacı Abdullah-Fatma Kaçan Camisi’nin Selçuk sakinlerine hayırlı olmasını dileyen İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise “İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir. Bugün nerede bir kubbe, bir minare varsa biliyoruz ki orası Müslüman yurdudur. Şahadetleri dinin temeli olan ezanlar işte o minarelerden yükselir. Günde beş vakit namazda işte o kubbelerin altında durulur. Camilerin büyüklüğü ve güzelliği bu anlamda bizim için iftihar kaynağıdır. Camilerimiz dünyanın merkezi olan Kabe’nin şubesidir. Burada yeni bir şube açan, hem mahallemize, hem İzmir’imize anlam katan kardeşlerimize bizzat teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.


“Şehitlerimiz kalbimizdeki mümtaz yerlerini almıştır”

15 Temmuz darbe girişiminde ahirete intikal eden tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Ayyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Rabbim onları şefkatiyle, merhametiyle kuşatsın. Peygamber efendimize komşu eylesin. Yaralılara da Cenab-ı Haktan şifa diliyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi kararlılıkları ile dik duruşlarıyla hiç şüphesiz tarih yazdılar. Şüphesiz şehitlerimiz kalbimizdeki mümtaz yerlerini salalarıyla, minare yerleriyle muhafaza edecektir."


Protokol konuşmalarının ardından İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Kaçanlar ailesine plaket ve çiçek takdim etti.

Camiinin açılış kurdelesini Kaçanlar ailesi ile birlikte kesen Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri daha sonra Cuma namazını birlikte kıldı. Namazın ardından Selçuk Belediyesinin katkılarıyla tüm katılımcılara öğle yemeği verildi.


Milliyet


Geri Dön