25 / 04 / 2024

İzmir Hasanağa Bahçesi’ndeki pist çürümeye yüz tuttu!

İzmir Hasanağa Bahçesi’ndeki pist çürümeye yüz tuttu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bundan üç yıl önce yaklaşık 4 milyon lira harcayarak yenilediği Hasanağa Bahçesi’ndeki tartan pistler, bisiklet yolları, musluklar bakımsızlıktan çürümeye yüz tuttu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında 4 milyon liraya yenilenerek Bucalıların hizmetine sunulan Hasanağa Bahçesi, dökülmeye başladı. Yeni hali ile 3 yıla yakın bir süredir kullanımda olan park gözle görülür şekilde çürümeye yüz tuttu. Bakımsızlıktan her yeri bozulan parkın ilk olarak etrafını çevreleyen tartan pist bozuldu. Pistin birçok noktasında çatlamalar ve zeminde yıpranmalar yaşandı. Bazı vatandaşlar ise parkın her yerini çöplüğe çevirdi. Oluşan kötü görüntüler ise "Yazıklar olsun" dedirtti.


YOLDA TEHLİKE

Tartan pistin yanı sıra yine parkı çevreleyen bisiklet yolunda da bozulmalar meydana geldi. Yapılan altyapı çalışmalarının ardından belediye kazdığı yerleri eski haline getirmedi. Söz konusu bölge bisiklet yolunu kullananlar için ciddi tehlike oluşturmaya başladı. Parka gelenlerin atıklarını çöp tenekelerine yerine su içmek için yapılan musluklara atması da çirkin görüntülerin üstüne adeta tuz biber ekti. Çimlerin sulanması için kullanılan muslukların kutuları bile çöp kutusuna döndü. Öte yandan özellikle pazar günleri bölgedeki vatandaşların uğrak yeri olan Hasanağa Bahçesi'nde çimlerin üzeri çöplerle, pet bardak, karton tabak ile yiyecek içecek atıkları ile dolup taşıyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluğunda olan Hasanağa Bahçesi'nin içler acısı hali ile ilgili olarak hiçbir girişimde bulunmayarak adeta parkı kaderine terk etmeyi seçti. Öte yandan Hasanağa Bahçesi'nin 2013 yılında yenilenmesinin ardından çok kısa bir süre içinde gerek park oyuncaları gerek tartan pistte oluşan deformasyonları Egeli Sabah "Bunları yapan insan olamaz" başlığı ile kamuoyu ile paylaşmıştı.



Sabah Egeli


Geri Dön