19 / 04 / 2024

İzmir İl Özel İdaresi'nden kiralık otel ve kayak tesisi!

İzmir İl Özel İdaresi'nden kiralık otel ve kayak tesisi!

Mülkiyetleri İzmir İl Özel İdaresi'ne ait olan Gölcük'teki Prenses Otel ile Bozdağ Kayak Tesisleri'nin kiralanacağı bildirildi



İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, mülkiyetleri  İzmir  İl Özel İdaresi'ne ait olan Gölcük'teki
Prenses Otel ile Bozdağ Kayak Tesisleri'nin kiralanacağını söyledi.

Serdar Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Prenses Otel'in 2 binadan oluştuğunu, 35 oda, 70 yatak kapasiteli olduğunu belirtti. Bahçesi, tesisin içinde bulunan futbol sahasıyla özellikle futbol takımları tarafından kamp için tercih edilen otelin bir süre önce boşaltıldığını ifade eden Değirmenci, otel içinde 350 kişilik 2 adet de toplantı salonu bulunduğunu ifade etti. Otelin doğa harikası olan göl kenarında, doğayla iç içe olması nedeniyle büyük ilgi gördüğünü, Bozdağ Kayak Tesisleri'ne yakın olduğu için de özellikle kış turizminde tercih edildiğini belirten Değirmenci, tesisi en kısa sürede yeniden turizme kazandırmak istediklerini vurguladı. Tesise talip 4-5 kurum olduğunu belirten Değirmenci, en kısa sürede kiralanacağını dile getirdi.

Gölcük Gölü'nün 1. derece doğal ve 2. derece arkeolojik sit kapsamında olduğunu, sulak alan statüsünde olan gölün de muhakkak korunması gerektiğini belirten Değirmenci, şu görüşleri bildirdi:

"Göl için 2006 yılında Çevre ve Orman İl Müdürlüğü bütçesine 700 bin lira aktarılmıştı, kullanılmadığı için İl Genel Meclisi aldığı bir kararla bu parayı, Encümene devretti. 2007 yılındaysa bu para yapılan bir protokolle Ödemiş Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarıldı. Konu defalarca İl Genel Meclisi gündemine getirildi. 14 Ekim 2008 tarihinde Gölcük Gölü ve Çevresi İyileştirme Projesi hazırlandı, yaklaşık üç yıl sürecek olan bu proje kapsamında, Gölcük Gölü, öncelikle yağmur ve çeşitli sebeplerden dolayı göle dolan çamurlardan
kurtarılmaya çalışılıyor. Birinci hedef olarak seçilen çalışmaların başında kurak zamanlarda göldeki su seviyesinin sabit tutulması sağlanıyor ve tarımda alternatif sulama yöntemleri bulunması yönünde çalışmalar yapılıyor. Tarımsal sulama için kuyular açılmaya başlandı. Çiftçilerimiz açılan bu kuyular sayesinde gölden su çekmeyecek. Öte yandan bölgenin turizme kazandırılabilmesi için anıtsal ağaçların korunması, kültür ve tabiat varlıklarının, alanların tespitine yönelik çalışmalar da başlayacak. Gölün temizlenmesini sağlayıp turizme kazandırmak zorundayız. Bu cennetten köşeyi, bu doğa harikasını mutlaka korumak zorundayız. Prenses Otel'in de açılması, bölge turizmine katkı sağlayacak."

Kiralama süresi dolduğu için boşaltılan otelle ilgili yeni talepleri kabul etmeye başladıklarını belirten Değirmenci, daha çok katılım olması durumunda da İl Özel İdaresi'nin daha çok gelir elde edebileceğini ve gelirin köylere hizmet götürmede kullanılacağını kaydetti.

Bozdağ Kayak Merkezi'nin geçen yıl Balçova Termal şirketi tarafından işletildiğini ve kış sezonunda büyük ilgi gördüğünü belirten Serdar Değirmenci, şirketin tesisi işletmeye devam ettiğini, ancak müracaat olması durumunda kayak merkezinin de kiralanacağını söyledi.

Kış turizminde bölgenin tek alternatifinin Bozdağ Kayak Merkezi olduğunu belirten Değirmenci, her iki tesisin kiralanması konusunda çok hassas davrandıklarını sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön