23 / 04 / 2024

İzmir İnönü Caddesi'nin Poligon bölümünü yeniden trafiğe açılıyor!

İzmir İnönü Caddesi'nin Poligon bölümünü yeniden trafiğe açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol - Üçkuyular Metrosu'nun yapım çalışmaları nedeniyle 2010 yılı Haziran ayında araç trafiğine kapattığı İnönü Caddesi' nin Poligon bölümünü yeniden trafiğe açıyor...



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol - Üçkuyular Metrosu'nun yapım çalışmaları nedeniyle 2010 yılı Haziran aymda araç trafiğine kapattığı İnönü Caddesi'nin Poligon bölümünü, bölge halkının tepkisi üzerine tekrar trafiğe açma kararı aldı. Dün itibariyle bölgede asfaltlama çalışmalarına başlandı. Yolun Kurban Bayramı öncesi trafiğe açılacağı öğrenildi. Böylece 2005 yılında inşaatı başlayan metro hattı nedeniyle bazı bölümleri araç trafiğine kapatılan İnönü caddesi Poligon'un da trafiğe açılması ile birlikte 8 yıllık aradan soma kesintisiz ulaşıma kavuşmuş olacak. Üçkuyular'dan Konak yönüne giden araç sürücüleri bayramdan itibaren inşaat nedeniyle oluşturulan alternatif yollara sapmadan İnönü Caddesi'ni kullanarak Konak'a ya da Konak'tan Üçkuyular'a ulaşabilecek. 


İNŞAAT 2005TE BAŞLADI


Büyükşehir Belediyesi 2005 yılında toplam uzunluğu 5.5 kilometreyi bulan Üçyol - Üçkuyular Metrosu için çalışmalara başladı. Çalışmaların sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için İzmir'in en önemli ulaşım akslarından birisi olan İnönü Caddesi'ndeki trafik akışında da bir takım düzenlemelere gidildi. 

Caddenin Askeri Hastane ile Üçkuyular arasında kalan kısmın büyük bölümü 2010 yılında araç trafiğine kapatıldı. Metro çalışmaları nedeniyle İnönü Caddesi trafiğe kapatılınca, bir çok esnaf siftah yapamaz hale geldi. İçine düştükleri ekonomik krizi aşamayan bazı esnaf, kepenk kapatmak zorunda kaldı. Uzun uğraşlardan soma İnönü Caddesi'nin trafiğe kapalı olan Askeri Hastane ile Poligon arasındaki bölümü 2012'de trafiğe açıldı. Geriye Dolunay Pastanesi ile Poligon arasındaki bölüm kaldı. Aradan geçen 3.5 yılda bu bölümün trafiğe açılamaması esnafı ve bölgede yaşayan vatandaşları zor durumda bıraktı. Belediye yetkilileri iş makinelerinin Poligon'daki şantiyeye rahatça giriş çıkış yapabilmesi için yolun açılamadığını belirtti. Tepkilerin artması üzerine Büyükşehir mağduriyeti önlemek için bayram öncesi önemli bir karara imza attı. Yolun bayrama kadar trafiğe açılması kararlaştırıldı. 



Sabah Egeli


Geri Dön