26 / 04 / 2024

İzmir inşaat firmalarının yeni gözdesi!

İzmir inşaat firmalarının yeni gözdesi!

İstanbul – İzmir otoyol projesinde yeni aşamaya gelinmesiyle inşaat firmaları da rotasını İzmir'e çevirdi



İzmir, Avrupa bölgesinde fiyatların en çok arttığı üçüncü şehir olma özelliğini taşıyor.   İstanbul –  İzmir  otoyol projesinde yeni aşamaya gelinmesi de yatırımcıların rotasını İzmir’e çevirmesinde etkili olan en önemli nedenlerden biri...


Konut fiyatlarının en çok artan üçüncü şehir olan İzmir, inşaat firmaları ile yatırımcıların gözdesi oldu. Konut satış grafiğinde üçüncü sırada yer alan İzmir’de yılın ilk çeyreğinde satışlar yüzde 18.71 arttı, bu yükselişin, yeni projelerle devam etmesi bekleniyor. 



Yabancıları da cezbediyor 

Geçen hafta “Ekonomik ve Demografik Göstergelerle İzmir” raporunu açıklayan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Sedef Akgüngör yaptığı açıklamada; “İzmir’i rakibi olabilecek İstanbul, Ankara, Bursa ve Kocaeli illeriyle karşılaştırdığımızda pek çok açıdan oldukça iyi durumda olduğunu görüyoruz. 35 ülkeden 183 yabancı sermayeli firmaya evsahipliği yapıyor. Bu firmalara neden İzmir’i seçtiklerini sorduğumuzda kentin lojistik olanakları, hammaddeye ulaşım, serbest bölgelerin varlığı ve yetenekli iş gücünün ön plana çıktığını gördük” diye konuştu.


İSTANBUL MARKALARI'NIN GÖZÜ İZMİR'DE

- Teras Kule’yi geçtiğimiz günlerde satışa sunan DAP Yapı, 2017 yılının son çeyreğinde İzmir projesine başlayacak. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İzmir Alsancak'ta hayata geçirecekleri projenin yöresel mimariye uygun olacağını söyledi.

- Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Gayrimenkul, İzmir’de önümüzdeki 4 yıl içinde  Konak, Mavişehir, Turan ve Gaziemir’de toplam 1 milyar Euro’ya ulaşan yatırıma imza atacak.  

-Türkerler Holding, İzmir Konak'ta 350 milyon dolar yatırımla MahallBomonti projesine başladı. Holding’in patronu Kazım Türker yaptığı açıklamada, İzmir’in markalaşma sürecinde yeni projelere de imza atabileceklerini söyledi.

- Sur Yapı'nın hayata geçireceği karma projede alışveriş merkezi ve 360 yatlık marina öne çıkıyor. 

-  Akfen İnşaat ise  Ankara’dan sonra İzmir’de de öne çıkmayı planlıyor.


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı da Ege'nin İncisi İzmir’e ayrı bir önem veriyor. Şirket, son olarak İzmir Konak’ta yer alan  iki adet arsayı 12 Haziran ve 14 Haziran tarihlerinde ihale edecek. 

OTOYOL FİYATLARI UÇURDU

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Hat üzerinde yer alan, köylerin arazilerinin fiyatları şimdiye kadar 3-4 kat arttı.



Mehmet Canıtatlı/Güneş


Geri Dön