25 / 04 / 2024

İzmir-İstanbul Otoyolu Doğanlar Geçişi planları için eylem yapıldı!

İzmir-İstanbul Otoyolu Doğanlar Geçişi planları için eylem yapıldı!

Bornova'da bir grup vatandaş yapımı devam eden İzmir - İstanbul Otoyolu' nun projesinde hatalar bulunduğunu iddia ederek projenin kendilerini mağdur edeceği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı...



Bornova'da bir grup vatandaş yapımı devam eden  İzmir  - İstanbul Otoyolu'nun projesinde hatalar bulunduğunu iddia ederek projenin kendilerini mağdur edeceği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.


Doğanlar semtinde bir kamyon garajında toplanan vatandaşlar, yola ilişkin imar planı haritaları ve benzeri projelerden olumsuz etkilenen binaların fotoğraflarını basın mensuplarına gösterdi.


Grup adına açıklama yapan Avukat Kemal Turan, otoyol projesinin Doğanlar-Naldöken-Belkahve geçişinin viyadük değil tamamen dolgu olarak yapılmasının planlandığını, bu konuda yaptıkları basın açıklamaları sonrası Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yolun üçte ikilik kısmının viyadüğe çevrilmesine karar verdiğini belirtti.


Bunun bölge halkının mağduriyetini gidermediğini, yolun tamamının viyadükle geçilmesi gerektiğini anlatan Turan, viyadük yapılmaması nedeniyle semtin önemli ulaşım yollarından 1550 sokağın tamamen kapanacağını, otoyol kenarında kalan evlerin 18 metre yüksekliğindeki duvara bakacağını, buradaki mülklerin değer kaybına herhangi bir çözüm öngörülmediğini ifade etti.


İzmir-Çeşme Otoyolu'nun Balçova girişinde de yolun sağında kalan evlerin büyük değer kaybına uğradığına dikkati çeken Turan, "Planlarda hatalar düzeltilmezse aynı hata burada da tekrarlanacaktır. Bine yakın insanın yaşadığı bölgedeki evler neredeyse tamamen değer yitirecektir" dedi.


Karayolları'nın yaptığı proje revizyonuna rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin planı onaylamayı geciktirdiğini de iddia eden Turan, bu nedenle imar planının iptali için İdare Mahkemesi'ne açtıkları davalarda bölgenin plansız olarak değerlendirildiğini, bilirkişi heyetinin de hak kaybı öngörmediğini savundu.


Bölgede evleri bulunan vatandaşlar da bilirkişi heyetlerinin otoyolun geçeceği farklı yerlerdeki mülklere daha yüksek oranda değer azalışı kararı verdiğini savunarak haksızlığın giderilmesini istediklerini belirttiler.


AA


Geri Dön