28 / 03 / 2024

İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!

İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!

İstanbul’dan İzmir’e yolculuğu 3 buçuk saate düşürecek İzmir-İstanbul Otoyolu çalışmaları hızla sürerken, inşaat sektörü temsilcileri otoyolun faaliyete geçmesiyle birlikte İzmir’deki emlak piyasasının da canlanacağını söyledi




İstanbul-İzmir arasındaki ulaşım süresini 3.5 saate düşürecek İzmir- İstanbul Otoyolu çalışmaları tüm hızıyla sürerken,  İzmir  emlak piyasası da İstanbullu yatırımcıları beklemeye başladı. İnşaat sektörü temsilcileri projenin tamamlanmasının ardından İzmir'deki emlak piyasasının canlanacağını ifade etti. İzmir genelinde emlak fiyatlarının artacağını ifade eden sektör temsilcileri, kentte en çok otoban bağlantısının girişi olan Bornova ile Altındağ ve Çamdibi bölgesinin değer kazanacağını söyledi.


NE DEDİLER?


İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!


Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak: İstanbul doldu taşıyor, şimdi gidebileceği tek tek yer İzmir'dir. Çünkü, kendisine benzeyen tek yer İzmir'dir. Limanı, coğrafi yapısı, turizm imkanları ve her şeyi ile. İzmir'in başına gelebilecek en güzel iştir İstanbul-İzmir otoyol bağlantısı. Gelecek 10-15 yıllık süreçte İzmir, Türkiye'nin ikinci büyük şehri olacak. Çeşme ise Bodrum'dan daha gelişmiş olacak.



İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!


Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır: Ankara-İzmir hızlı tren hattının da tamamlanmasıyla İzmir hem İstanbul ile hem de Anadolu ile kucaklaşmış olacak. Hem Anadolu'dan hem de İstanbul'dan çok sayıda yatırımcı İzmir'de emlak sahibi olabilmek için arayışa girecek. Fakat şunu belirtmeliyim ki; bu yatırımların İzmir'e olumlu yansıması için bir an evvel İzmir olarak master planlarımızı yapmamız gerekiyor. Mevcut planlar yeterli değil.




İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!


İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil: Maalesef şu an İzmir'in planları emlak piyasasının canlanmasına uygun değil. Bu söylem pratikte de kendini gösteriyor. Kumaş varsa iyi elbiseler dikebilirsiniz. Kumaş yoksa elbise de yok. Planlı yeterince arsa yok ki İzmir gelişsin yatırımcı gelsin. İstihdam olsun.


İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!


Aydemir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Latif Aydemir: Sayın Bakanımız Binali Yıldırım'ın büyük desteği ile yapılan otoyol İzmir'in, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline getirecek. Bunu bilen İstanbullular da bu yüzden buraya ilgisi artacaktır. Emlak piyasasını yüzde yüz canlandıracaktır.




İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!


Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk: İzmir-İstanbul Otoyol Projesi ilk açıklandığı 2011 yılından bu yana özellikle Urla ve Çeşme gibi Yarımada'da bulunan araziler 5 kata kadar değerlendi. Bu çok büyük bir oran. Bunu bizzat Çeşme'de kendimize ev yapmak için aldığımız araziden biliyoruz. Bu kadar değer kazanacağını biz bile tahmin etmiyorduk. Proje'nin 2018 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Artık fiyat artış sırası kent merkezine geldi.




İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!


Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı: Otoyol İzmir için çok önemli bir proje. Ancak İzmir'in güzergahı belli. Spekülasyonlara o yüzden çok açık değil. Otoyol Projesi İzmir piyasasını iki katına çıkaracak bir proje. Fakat Yeni Bornova olarak adlandırdığımız bölge çok daha fazla değer kazanacak. Özellikle Bayraklı'nın yeni kent merkezi olmasıyla da birlikte Yeni Bornova kentin çekim merkezi haline gelecek.




İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!


Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer: İzmir tatil yapmak isteyen İstanbulluların çekim merkezi haline gelecek. Bu insanlar ayrıca ulaşımın kolaylaşması ile birlikte İzmir'den konut sahip olmak da isteyecekler. Bu anlamda kentin şu bölgesi mi, bu bölgesi mi daha çok değer kazanır diyemeyiz ancak ben Narlıdere'nin yarımadanın hemen girişi olmasından kaynaklı çok daha avantajı bulunduğunu düşünüyorum.




İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!


SEVKON İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Sevil: Otoyolun bitmesi ile İzmir'in cazibesi iki katına çıkacak. Daha şimdiden bir çok projelerimizde İstanbulluları görmek mümkün.




İzmir-İstanbul Otoyolu emlak piyasasını canlandıracak!


Kuryap İnşat Yönetim Kurulu Başkanı ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Dönmez: Tamamen doğru bir düşence, otoyolun tamamen bitmesinin ardından, özellikle Çeşme ve Seferihisar olumlu şekilde etkilenir. Bölgeye büyük canlılık getirir. İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu: Olumlu etkileyeceği kesin. Arsa fiyatlarında yüzde 20 - 25'lik bir artış olması bekleniyor. Bu da konut fiyatlarına yansıyacak. Ancak şu anda gayrimenkul satışlarında bir durgunluk var. Bu kriz aşıldığı takdirde, İzmir bu işten karlı çıkacaktır.



Yeni Asır


Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir-Istanbul almasındaki ulaşım süresini 3.5 saate düşürecek otoyol hızla tamamlanırken izmir emlak piyasası da İstanbullu yatırımcıları beklemeye başladı. İnşaat sektörünün temsilcileri; projenin tamamlanmasının ardından İzmir'deki emlak piyasasının canlanacağını, emlak fiyatlarının artacağım belirtti. 


Projenin tamamlanmasıyla İzmir'in hem İstanbul hem de Anadolu ile kucaklaşacağını belirten Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, şöyle konuştu: "Başta inşaat olmak üzere kentteki tüm ekonomik sektörler canlanacak, inşaat sektörü büyük ivme kazanacak. Çok sayıda yatırımcı, izmir'de emlak sahibi olabilmek için arayışa girecek. Bu yatırımların izmir'e olumlu yansıması için bir an evvel master planlarımızı yapmamız gerekiyor." 


İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu; otoyolun bitmesiyle arsa fiyatlarında yüzde 20-25'lik bil" artış olmasının beklendiğini belirtti. "Bu da konut fiyatlarına yansıyacak. İzmir bu işten karlı çıkacak" şeklinde konuştu. 


Otoyol projesinin, yarımadada bulunan arazilere fiyat artışı olarak yansıdığını ifade eden Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, şöyle devam etti: "Allık fiyat artış sırası kent merkezine geldi. Otoban bağlantısının ilk giriş ağzı Bornova. Yeni Bornova denen bu bölgede 5-6 bin yeni konut satışı bekliyoruz. Dolayısıyla bu ilçemiz çok büyük bir talep görecek ve önemli bir merkez haline gelecek." 


Gözde Grubu Yönetim Kumlu Başkanı Kenan Kalı, otoyol projesinin İzmir piyasasını iki katma çıkaracağını aktardı. Özellikle yeni Bornova'nın çok daha fazla değer kazanacağını söyleyen Kalı. "Bu bölge kentin çekim merkezi haline gelecek, izmir'deki marka projelerin yaklaşık 3'te birini bu bölge karşılayacak" diye konuştu. 


Otoyolun bitmesiyle İzmir'in çekim merkezi olacağını anlatan Tanyer inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer ise şunları söyledi: "Özellikle İstanbullular ilgi gösterecek, konut sahibi olmak isteyecekler. Ben Narlıdere'nin yarımadanın hemen girişi olmasından dolayı çok daha avantajlı olduğunu düşünüyorum."


Posta Ege


Haber  Adana  İlk Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul-İzmir arasındaki ulaşım süresini 3 buçuk saate düşürecek İzmir-İstanbul Otoyolu hızla devam ederken, İzmir emlak piyasası da İstanbullu yatırımcıları beklemeye başladı. Hem İzmirlilerin, hem de İstanbulluların merakla beklediği, iki ili 3 buçuk saate düşürecek dev İzmirİstanbul Otoyol projesi tüm hızıyla devam ediyor. 


Bölgede hummalı bir çalışma yapılırken, projenin büyük bir bölümü tamamlandı, iki büylikşehiri yakınlaştıracak olan proje, şimdiden iş dünyasını ise heyecanlandırdı. Emlak piyasasının temsilcileri, projeyle emlak piyasasının canlanacağı görüşünde birleşti. Sektör temsilcileri yaptığı açıklamalarda da, İzmir genelinde emlak fiyatlarının artabileceğini ifade etti. 


Merakla beklenen projeyi değerlendiren Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, projeyle inşaat sektörünün büyük bir ivme kazanacağını söyledi. Nasır, "İzmir açısından önemi tartışılamaz bir proje. Ankara- İzmir hızlı tren hattının da tamamlanmasıyla İzmir hem İstanbul ile hem de Anadolu ile kucaklaşmış olacak. Başta inşaat sektörü olmak üzere; İzmir'delci tüm ekonomik sektörler bu anlamda büyük canlılık kazanacak; ancak inşaat sektörü büyük bir ivme kazanacak. Hem Anadolu'dan hem de İstanbul'dan çok sayıda yatırımcı İzmir'de emlak sahibi olabilmek için arayışa girecek. Fakat şunu belirtmeliyim ki; bu yatırımların izmir'e olumlu yansıması için bir an evvel İzmir olarak master planlarımızı yapmamız gerekiyor. Sadece yolların gelmesi yeterli değil. Bizim bütüncül ve bölgesel planlarla İzmir'i inşaat sektörü açısmdan yatırım yapılabilir bir kent yapmamız gerek. Mevcut planlar yeterli değil. Planları oluşturmadığımız sürece, gelecek talep sadece yeni sorunların doğmasına neden olacaktır" dedi. 


"ÇOK BÜYÜK BİR TALEP GÖRECEK"

Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk da, bölgede 5-6 bin arası yeni marka konut satışı yapılacağını beklediklerini söyledi. Kavuk, "İzmir-İstanbul Otoyol Projesi ilk açıklandığı 2011 yılından bu yana özellikle Urla ve Çeşme gibi Yarımada'da bulunan araziler 5 kata kadar değerlendi. Bu çok büyük bir oran. Bunu bizzat Çeşme'de kendimize ev yapmak için aldığımız araziden biliyoruz. Bu kadar değer kazanacağını biz bile tahmin etmiyorduk. Projenin 2018 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Böyle büyük projeleri incelediğimizde asıl değer artışının, projelendirmenin hemen ardından yaşandığım görüyoruz. 


Asıl değer artışı yarımada çevresinde kısmen tamamlanmıştır. Proje bitimine kadar bir miktar daha değer artışı yaşanacak daha sonra projenin bitmesiyle yüzde 10-15 civarı bir artışla son bulacaktır. Otoyol projesi, yarımadada bulunan arazilere fiyat artışı olarak yansırken; şehir içine henüz bir etkide bulunmadı" diye konuştu. 


Adana İlk Haber




Haber Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İzmir - İstanbul Otoyolu hızla tamamlanırken; İzmir emlak piyasası da İstanbullu yatırımcıları beklemeye başladı. İstanbullu yatırımcının gelmesiyle İzmir emlak piyasasının da hareketlenmesi bekleniyor.


Özellikle projenin ilk açıklandığındaki talep son dönemde biraz durgunlaşsa da, projenin tamamlanmasıyla birlikte talebin yeniden canlanacağı yönündeki görüş ağır basıyor. İzmir'de en çok hangi bölgenin projeden olumlu etkileneceği yönündeki görüşler ise farklı. Ancak tüm sektör temsilcilerinin birleştiği ortak nokta, İzmir genelinde emlak fiyatlarının artacağı yönünde. Sektör için olumlu yönde ilerleyen gelişmelerin ise İstanbullulara oranla daha az kazanan İzmirliler açısından ne kadar olumlu olduğu ise ayrı soru işareti. 


Konuyu İzmir'de sektörün önde gelen isimleri değerlendirdi: 


Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır İzmir açısından önemi tartışılamaz bir proje.  Ankara  - İzmir hızlı tren hattının da tamamlanmasıyla İzmir hem İstanbul ile hem de Anadolu ile kucaklaşacak. Başta inşaat sektörü olmak üzere; İzmir'deki tüm ekonomik sektörler bu anlamda büyük canlılık kazanacak; ancak inşaat sektörü büyük bir ivme kazanacak. Hem Anadolu'dan hem de İstanbul'dan çok sayıda yatırıma İzmir'de emlak sahibi olabilmek için arayışa girecek. Fakat şunu belirtmeliyim ki; bu yatırımların izmir'e olumlu yansıması için bir an evvel izmir olarak master planlarımızı yapmamız gerekiyor. Sadece yolların gelmesi yeterli değil. Bizim bütüncül ve bölgesel planlarla İzmir'i inşaat sektörü açısından yatırım yapılabilir bir kent yapmamız gerek. Mevcut planlar yeterli değil. Planlan oluşturmadığımız sürece, gelecek talep sadece yeni sorunların doğmasına neden olacaktır. 


Kavuklar Grup Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk: 


İzmir-İstanbul Otoyol Projesi ilk açıklandığı 2011'den bu yana özellikle Urla ve Çeşme gibi Yanmada'da bulunan araziler 5 kata kadar değerlendi. Bu çok büyük bir oran. Bunu bizzat Çeşme'de kendimize ev yapmak için aldığımız araziden biliyoruz. Bu kadar değer kazanacağını biz bile tahmin etmiyorduk. Proje'nin 2018 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Böyle büyük projeleri incelediğimizde asıl değer artışının, projelendirmenin hemen ardından yaşandığını görüyoruz. Asıl değer artışı yanmada çevresinde kısmen tamamlandı. Proje bitimine kadar bir miktar daha değer artışı yaşanacak daha sonra projenin bitmesiyle yüzde 10 15 civarı bir artışla son bulacak. Otoyol Projesi, yanmadada bulunan arazilere fiyat artışı olarak yansırken; şehir içine henüz bir etkide bulunmadı. Artık fiyat artış sırası kent merkezine geldi. Otoban bağlantısının ilk giriş ağzı Bornova. Yeni Bornova olarak isimlendirdiğimiz Altındağ - Çamdibi bölgesi özellikle üretilen arsa ve satış fiyatları açısından İzmir'in gelişmeye en uygun bölgesi. Otoyol aracılığıyla İzmir'e gelenleri de ilk karşılayan bölge. Bu yüzden çok büyük bir talep görecek ve önemli bir merkez haline gelecek. Biz bu bölgede yıllık 5 - 6 bin arası yeni marka konut satışı yapılacağını bekliyoruz ki; bu da İzmir genelinde 20 bin civarında bulunan rakamın 4'de biri anlamına gelir. 


Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı 


İstanbul'da, Kanal İstanbul ve 3'üncü Köprü projeleriyle belli bölgelerin 10 kat prim yaptığını gördük. Bu projelerle ilgili büyük spekülasyonlar da dönüyor. İzmir-İstanbul Otoyolu da İzmir için çok önemli bir proje. Ancak İzmir'in güzergahı belli. Spekülasyonlara o yüzden çok açık değil. Otoyol Projesi izmir piyasasını iki katına çıkaracak bir proje. Fakat Yeni Bornova olarak adlandırdığımız, bölge çok daha fazla değer kazanacak. Bu bölgeyi inşaat piyasası açısından ırmağın denize döküldüğü vadi olarak adlandırabiliriz. İstanbullular, bu tür projelere alışık olduğu için gelişmeleri çok daha önceden görüyor. Bizler sektörün içinde olduğumuz için gelişmeleri önceden gördük. Şimdi de vatandaşlar değer artışını görüyor. Ancak bu bölgenin kazanacağını söylerken Alsancak'ın değer kaybedeceğini ya da yerinde sayacağını söyleyemeyiz. Tüm izmir değer kazanacak; ancak bu bölge en çok kazananı olacak. Özellikle Bayraklı'nın yeni kent merkezi olmasıyla da birlikte Yeni Bornova kentin çekim merkezi haline gelecek, izmir'deki marka projelerin 3'te birini bu bölge karşılayacak. 


Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer 


İzmir - İstanbul Otoyol Projesi son yılların en önemli projelerinden biri. Anadolu'nun Avrupa'ya hızlı bir şekilde bağlantısını sağlayan çok önemli bir yol. Proje bütün Türkiye'yi kapsıyor ve buradaki en önemli ayak ise İzmir. Özellikle İzmir tatil yapmak isteyen İstanbulluların çekim merkezi haline gelecek. Bu konuda İzmir'in ılıman iklimiyle, Akdeniz Bölgesindeki kentlere oranla büyük avantajı mevcut. Bu insanlar ayrı ca ulaşımın kolaylaşması ile birlikte İzmir'den konut sahip olmak da isteyecekler. İzmir'de dairesi olan bir adamın yazlığa ihtiyacı yok. Kent merkezinden yarım saat içinde denizine yüzmeye gider. Bu anlamda kentin şu bölgesi mi, bu bölgesi mi daha çok değer kazanır? diyemeyiz ancak ben Narlıdere'nin yarımadanın hemen girişi olmasından kaynaklı çok daha avantajı bulunduğunu düşünüyorum. Rahat ve yaşanabilir bir kentte denize yakın konut sahibi olmak isteyen İstanbullular için Narlıdere çekim merkezi olacaktır. Çeşme'den yazlık almak yerine çok daha uygun fiyatlara Narlıdere'den konut almak, izmir'den konut almak isteyenler için en uygun seçenek olacaktır. 


İzmir Emlak KomisyonculaRI Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu 


Olumlu etkileyeceği kesin. Arsa fiyatlarında yüzde 20 - 25'lik bir artış olması bekleniyor. Bu da konut fiyatlarına yansıyacak. Ancak şu anda gayrimenkul satışlarında bir durgunluk var. Emlak piyasası bir kriz içerisinde. Bu kriz aşıldığı takdirde, İzmir bu işten karlı çıkacaktır. Hatta proje ilk açıklandığında yatırım yapanlar karlarını elde ettiler ve ellerindeki arazileri satışa çıkardılar. Kısacası ilk yatırımcılar kazandı, şimdi sıra ardından gelecek yatırımcılarda. 



Haber Ekspres


Haber Ege Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İzmir Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, "İzmir'i ve konut fiyatlarını olumlu etkileyeceği kesin. Arsa fiyatlarında yüzde 20-25'lik bir artış olması bekleniyor. Bu da konut fiyatlarına yansıyacak. Ancak şu anda gayrimenkul satışlarında bir durgunluk var. Emlak piyasası bir kriz içerisinde. Bu kriz aşıldığı takdirde, İzmir bu işten karlı çıkacaktır. Hatta proje ilk açıklandığında yatırım yapanlar karlarını elde ettiler ve ellerindeki arazileri satışa çıkardılar, Kısacası ilk yatırımcılar kazandı, şimdi sıra ardından gelecek yatırımcılarda" ifadelerini kullandı. 


Ege Haber (İzmir)


Geri Dön