19 / 04 / 2024

İzmir-İstanbul otoyolu için özel ekip kuruldu

İzmir-İstanbul otoyolu için özel ekip kuruldu

Ege Medeniyetler Müzesi ile İzmir-İstanbul otoyolu yatırımının başlatılması konularında etkin rol oynayacak iki özel ekip kuruldu



İzmir Kalkınma Kurulu tarafından, Ege Medeniyetler Müzesi ile İzmir-İstanbul oto yolu yatırımının her iki taraftan eş zamanlı olarak başlatılması konularında etkin rol oynayacak iki özel ekip kuruldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,  İzmir  Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında, Bakanlıklara iletilen öncelikli projelerin takibi konusunda iki özel ekip oluşturuldu. İzmir-İstanbul Oto Yolu yatırımının her iki taraftan da eş zamanlı olarak başlatılması konusunda lobi çalışmaları yürütmek üzere İZSİAD Başkanı İlknur Denizli, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Cemal Öztürk, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dologh ve Dimes Genel Müdürü Erol Diren'den oluşan 4 kişilik bir ekip kuruldu.

Toplantıda, Ege Medeniyetleri Müzesi projesinin bir an önce hayata geçirilmesi konusundaki çalışmalarda etkin rol oynayacak 5 kişilik bir ekip daha oluşturuldu. İkinci ekipte de EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, BASİFED Başkanı Hüseyin Porsuk, TÜRSAB İzmir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay ve Kemeraltı Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar yer aldı.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'na bir prestij bina kazandırılması, Çeşme ve Alaçatı'daki turizm yatırımları konusunda Bakanlıktan destek alınması ve Kemeraltı'nda butik otel konsepti, yeni sokak modeli ve yatırım alternatifleriyle ilgili proje çalışmalarının da ele alındığı toplantıda, Çeşme Yarımadası'nda kurulacak olan rüzgar santralleri iletim hattı konusunu gündeme getiren ENDA Holding Murahhas Azası Uğur Yüce, bölgede 12 yatırımcı tarafından gerçekleştirilecek 15 rüzgar santralinin toplam 460 Megavat güce sahip olacağını hatırlatarak, "Ancak bölgede mevcut bağlantı ve iletim hattı kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle yaklaşık 10 yıldır bekliyoruz. Kurulumuzun bu işe sahip çıkması, bölge ekonomisi açısından hayati önem taşıyor" görüşünü bildirdi.
AA


Geri Dön