28 / 03 / 2024

İzmir-İstanbul Otoyolu ile yatırımlar artacak!

İzmir-İstanbul Otoyolu ile yatırımlar artacak!

Türkiye'nin Sanayi Üsleri 2 Eylül 2016 Türkiye'nin lojistik bakımdan en avantajlı bölgelerinden birisi olan İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, (KOSBİ) hızlı adımlarla büyümesini sürdürüyor.



İzmir-İstanbul Otoyolu güzergahında bulunan  İzmir  Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSBİ), otoyolun tamamlanması ile birlikte yatırımların artması bekleniyor. 



Bölgede parselasyon planlarının da hayata geçmesi ile birlikte 500 olan sanayi tesisi sayısı 900'ün üzerine çıkması hedefleniyor. Halen bölgede 22 bin kişiye istihdam sağlanırken, büyüme ile birlikte çalışan sayısının 50 bini bulması, ticaret hacminin de 10 milyar dolarların üstünde gerçekleşmesi bekleniyor. Arıtma tesisi ile örnek olan bölge, güneş enerji santrali ile de elektrik enerji ihtiyacının bir bölümünü karşılarken, gerçekleştirdiği projelerle de sanayicilerin üretim maliyetlerini önemli ölçüde düşürüyor. 


Türkiye'nin en büyüklerinden 


KOSBİ'nin bin 300 hektarlık alanı ile Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olarak yer alıyor. Sanayicilere kaliteli hizmeti en uygun koşullarda vermek için ekiplerimiz ile birlikte çalışıyoruz. Bölgede kurdukları örnek arıtma tesisinin kapasitesini İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'ın desteği ile günlük 10 bin metreküpten 20 bin metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca, bölgeye yeni bir doğalgaz ölçüm istasyonu da kurduk. Bölgemizde demiryolu bağlantısının da çok yakında devreye girmesini bekliyoruz. Bölgedeki fabrikaların ürünleri demiryolu bağlantısı ile yurdumuzun, liman bağlantılarıyla dünyanın her yerine ulaştırabilme imkanımız bulunuyor. Yine Devlet Su İşleri ile birlikte gerçekleştireceğimiz Yiğitler Barajı ile bölgenin gelecekte karşılaşacağı su problemini ortadan kaldırıyoruz. Bölgemizde yapılacak olan lojistik köy projemizle de daha cazip ve avantajı bir OSB haline geleceğiz. 


Ödüllü projelerle maliyetleri düşürüyor


İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2015 yılı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışmasında bölgede faaliyet gösteren sekiz firmamız bu yılda listedeki yerini korudu. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın açıkladığı Ege'nin en büyük 100 firması arasında da 11 KOSBİ üyesi firmamız yer aldı. Yaptığımız çalışmalar ve hayata geçirdiğimiz projelerle başta enerji olmak üzere bölge sanayicilerinin maliyetlerini sürekli aşağıya çekiyoruz. Bölgemizde elektrik ve doğalgaz fiyatları diğer bölgelere göre önemli ölçüde daha ucuz. Otomatik sayaç okuma sistemi ile kayıp ve kaçakları en aza indiriyoruz. Bu projemizle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlğf ndan verimlilik ödülü aldık. Mesleki eğitime dönük projelerimizle de sanayicimizin nitelikli iş gücü ihtiyacına cevap veriyoruz. Özel istihdam büromuzla da sanayici ile iş arayanları buluşturuyoruz. 




Dünya Sektörel Ek


Geri Dön