18 / 04 / 2024

İzmir Karabağlar'da muhtarlar kentsel dönüşümü görüştü!

İzmir Karabağlar'da muhtarlar kentsel dönüşümü görüştü!

Karabağlar'da muhtarlar bir araya geldi. Toplantıda en çok kentsel dönüşüm üzerinde duruldu. Muhtarlar kentsel dönüşüm konusunda mevcut yasada sıkıntılar olduğunu ve bu konuda belediyelere yetki devri yapılmasını istedi.



Karabağlar Belediye Meclisi Mayıs ayı oturumunda AK Parti'li İmet Tunç'un gündeme getirdiği Uzundere Rekreasyon Alanı'nın tamamlanması ile ilgili Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'dan muhtarlar toplantısında bir açıklama geldi. 3 ayda bir muhtarlarla buluşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın en önemli projelerinden biri olan Uzundere Rekreasyon Alanı projesinin bu ay sonunda tamamlanacağını duyurdu. 


Mayıs ayı toplantısında AK Parti'li Tunç'tan, "Rekreasyon alanını unutturup kendinize mi mal etmek istiyorsunuz?" eleştirisi gelmişti. Belirli periyotlarda düzenlenen muhtar toplantılarının üçüncüsü Karabağlar Belediyesi meclis salonunda başladı. Toplantılar Ramazan ayı nedeniyle 2 toplantı halinde yapılacak ve önümüzdeki muhtar buluşmalarının ise yine bölgesel olarak düzenlenecek. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜZERİNDE DURULDU 

Toplantıda söz alan muhtarların çalışma anlamında belediye birimlerinin vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ettikleri konuşmalarda, en çok kentsel dönüşüm üzerinde duruldu. Muhtarlar kentsel dönüşüm konusunda mevcut yasada sıkıntılar olduğunu. Bakanlığın bu konuda belediyelere yetki devri yapılmasını istedi. Başkan Selvitopu da insanları yerinden eden projelere her zaman karşı olduklarını ifade ederek, doğru proje olduğunda olaylara siyasi bakmayıp yanlarında olacağını söyledi. Selvitopu aynca,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı Uzundere kentsel dönüşüm projesinin Türkiye'ye örnek olacağını belirtti. 


REKREASYON ALANI 

Muhtarların dileklerinin yanı sıra taleplerini de birimlere yönlendiren Başkan Selvitopu ilçenin en önemli projelerinden biri olan Uzundere Rekreasyon Alanı'nın bu ay sonunda tamamlanacağını söyledi. Alanın içindeki peyzaj çalışmalarının 5-10 güne kadar bitirileceğini belirten Selvitopu, "Alanın içindeki kütük ve gemi binalar ile yüzme havuzu da bitirildi. Nasrettin Hoca'nın içi şimdilik kalacak. Orasını müze yapacağız. Ayrıca amfi tiyatronun üzerindeki koltuklar söküldü, üzerleri kaplandıktan sonra yeniden takılacak. Buranın ses düzeni de tamamlandı" açıklamasını yaptı. 


HERKESİN GÖRÜŞÜNÜ ALIYORUZ 

Muhtarların aktardığı bir çok sorunun planlamadan kaynaklandığını da belirten Başkan Selvitopu, Karabağlaı'ın planlarını yeniden yapmaya başladıklarını ve bunun çok önemli bir adım olduğunu söyledi. Planlamaları yaparken zamana ihtiyacı olduklarını da söyleyen Selvitopu, "Bu planlan yaparken, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların da çalışmalarıyla, insanların huzurunu bozmadan yapmaya çalıştıyoruz" dedi. 


HANGİ MUHTARLAR KATILDI? 

Karabağlar Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün organize ettiği ilk toplantıya 4,5 ve 6'ncı bölgede bulunan Osman Aksüner, Aşık Veysel, Karabağlar, General Asım Gündüz, Cnnetoğlu, Sarıyer, Uğur Mumcu, Çalıkuşu. Abdi İpekçi. İhsan Alyanak, Pekeı; Aydın, Yunus Emre, Selvili. Günaltay, Kibar, Barış. Cennetçeşme, Yurtoğlu, Limontepe, Ali Fuat Erden, Devrim, Özgür, Umut, Uzundere, Yüzbaşı Şerafettin, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Gazi ve Yaşar Kemal Mahallesi muhtarları katıldı. 


Son Dakika



Haber Ege Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İlçedeki sorunları yerinde takip etmek için 3 ayda bir muhtarlarla buluşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın en önemli projelerinden biri olan Uzundere Rekreasyon Alanı projesinin bu ay sonunda tamamlanacağı müjdesini verdi. Karabağlar ilçesindeki sorunları yerinde belirlemek, vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacıyla belirli periyotlarda düzenlenen muhtar toplantılarının üçüncüsü Karabağlar Belediyesi meclis salonunda başladı. Yaklaşan Ramazan Ayı nedeniyle bu seferki toplantılar bir sefere mahsus 2 toplantı halinde yapılacak ve önümüzdeki muhtar buluşmalarının ise yine bölgesel olarak düzenlenecek. 


TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK 

Toplantıda söz alan muhtarların çalışma anlamında belediye birimlerinin vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ettikleri konuşmalarda, en çok kentsel dönüşüm üzerinde duruldu. Muhtarlar kentsel dönüşüm konusunda mevcut yasada sıkıntılar olduğunu, Bakanlığın bu konuda belediyelere yetki devri yapılmasını isterken, Başkan Selvitopu da insanları yerinden eden projelere her zaman karşı olduklarını, doğru proje olduğunda olaylara siyasi bakmayıp yanlarında olacağını söyledi. Selvitopu ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapacağı Uzundere kentsel dönüşüm projesinin Türkiye'ye örnek olacağını belirtti. 


Ege Haber


Geri Dön