26 / 04 / 2024

İzmir Karabağlar Eserkent Pazaryeri'nin taşınma konusu tartışma yarattı!

İzmir Karabağlar Eserkent Pazaryeri'nin taşınma konusu tartışma yarattı!

Karabağlar Belediye Meclisi aylık olağan kurulu Muhittin Selvitopu başkanlığında toplandı. Meclis'te Eserkent Pazaryeri'nin taşınması konusu Karabağlar AK Parti Belediye Meclis Üyesi İmet Tunç'un tepkisine neden oldu.



Tunç, "10 tane mahalleye hizmet eden bir pazaryeri yok. Biz bunları defalarca dile getirdik. Şimdi siz Eserkent'te hizmet veren pazarı Yunus Emre'ye taşımak istiyorsunuz. Eserkent Pazarı'nı 20 sene önce siz açtınız, o zaman bürokrat sizdiniz. Şimdi niye kapatıyorsunuz?" diye konuştu. Selvitopu ise Tunç'un itirazlarına "Kanunda artık pazaryerinin imar planlarında işli olsun deniyor. Biz de bu çerçevede bunu uyguluyoruz. Orası imarlarda yeşil alan olarak işli ve kaldırdıktan sonra orayı tekrar yeşil alana açacağız" diye cevap verdi. 


Kayan yola istinat duvarı 


Selvitopu, geçtiğimiz ay yağışlar sonucu Yeşilyurt semtinde çöken yola güçlü bir istinat duvarı yaptıklarını belirterek, "Kayan yol ile ilgili çalışma yapıldı. İstinat duvarı çalışmalarında sona gelindi. Bizim buradaki gecikmenin nedeni, günü kurtaran projelere onay vermememizden. 40 yıl sonrasını düşünerek iş yapıyoruz" dedi. Öte yandan Karabağlar Sportif A.Ş'nin 4 milyon 100 bin TL'lik ödenmiş sermayesinin 6 milyon 100 bin TL'ye çıkarılması oy birliğiyle kabul edildi.



Yeni Asır



Haber Ege'de Son Söz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Karabağlar Belediye Meclisi Mart ayı ilk oturumu Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti.


Oturum geride kalan hafta trafik kazasında yaşamını yitiren CHP’li Meclis Üyesi Yaşar Mümtaz Geylani için yapılan anmayla başladı. Meclis salonunda Geylani’nin oturduğu koltuğa fotoğrafı ile karanfiller bırakıldı.


GÜNÜ KURTARARAK İŞ YAPMIYORUZ

Toplantıda meclis üyelerini Şubat ayı faaliyetleri hakkında bilgilendiren Başkan Muhittin Selvitopu, ilçede yeni ayla birlikte birçok yenilik yapılacağını söyledi.


Selvitopu, geçtiğimiz aylarda Yeşilyurt’taki otoyolda gerçekleşen çökme hakkında da konuştu.  


Karabağlar Belediye Başkanı, “Kayan yol ile ilgili çalışma yapıldı. İstinat duvarı çalışmalarında sona gelindi. Bu konu ile ilgili çok haber çıktı. Bizim buradaki gecikmenin nedeni, biz günü kurtaran projelere onay vermiyoruz. 40 yıl sonrasını düşünerek iş yapıyoruz. Burada popülist bir yaklaşımla iş yapamadık” dedi. 


SERMAYE ARTIMINA GİDİLDİ 

Oturumda Karabağlar Belediyesi şirketi Karabağlar Spor ve İnşaat A.Ş.’nin borçlarını kapatmak için sermaye artırımına gidilmesine karar verildi. 4 milyon 100 bin TL’lik ödenmiş sermaye 6 milyon 100 bin TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı. Şirketin mevcut projeleri tamamlayabilmesi ve borçlarını ödeyebilmesi için sermaye artışına başvurulduğunu söyleyen Selvitopu, önceki sene birkaç defa sermaye artışına başvurulan KARBEL’de ise sorunların aşıldığını, şirketin bir probleminin kalmadığını ifade etti.


NİYE AÇTINIZ, NİYE KAPATIYORSUNUZ?

Pazaryerleri Düzenleme Kanunu kapsamında meclis Eserkent Pazaryeri’nin kapatılarak tezgahların Yusun Emre Pazaryeri’ne taşınmasını karara bağladı. Karara AK Parti’li meclis üyesi İmet Tunç’tan itiraz geldi. Karabağlar’daki pazaryeri ihtiyacı üzerinde duran Tunç, “Siz 10 tane mahalleye hizmet eden bir pazaryeri yok! Biz bunları defalarca dile getirdik. Şimdi siz Eserkent’te hizmet veren pazarı Yunus Emre’ye taşımak istiyorsunuz. Eserkent Pazarı’nı 20 sene önce siz açtınız, o zaman bürokrat sizdiniz. Şimdi niye kapatıyorsunuz” şeklinde konuştu.


KANUNU SİZİN PARTİNİZ ÇIKARDI

Tunç’un eleştirilerine yanıt veren Başkan Selvitopu, kanun gereğince bu kararın alınmasının zorunlu olduğunu ifade ederek, “Eserkent pazaryerinin açılmasında benim görevim yoktu. Şu an imar planlarında orası yeşil alan. Bir kanun çıktı. Bunu çıkaran sizin partiniz. Kanun artık pazaryerinin imar planlarında işli olsun deniyor. Biz de bu çerçevede bunu uyguluyoruz. Orası imarlarda yeşil alan olarak işli ve kaldırdıktan sonra orayı tekrar yeşil alana açacağız.  Bu ay itibariyle Yunus Emre Pazaryeri’ni tamamlayacağız. Orası her esnafın ihtiyaçlarını karşılayacak bir yer olacak” dedi. 


SUÇ DUYURUSUNA HİZMET ALIMI RESTİ! 

Oturumda geçtiğimiz ay yapılan toplantıda yaşanan cami alanı tartışması yeniden patlak verdi. Karabağlar Belediyesi revizyon planında Karabağlar Müftülüğü’ne tahsis edilen alanın cami yapımına uygun olup olmadığına yönelik tartışma ve broşür konusu Meclis’te tansiyonu yükseltti.


Başkan Selvitopu, önceki oturumda kendisi hakkında ‘Cami istemiyor’ diye broşürler dağıtıldığını ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.


Toplantıda söz alan AK Partili Üye Tunç, Karabağlar Belediyesi’nin dışarından çok sayıda hizmet aldığını suç duyurusu için yapılacak hukuk hizmet alımının da dışarıdan yapılıp yapılmayacağını sordu. Tunç suç duyurusunda bulunulması durumunda bütçenin takipçisi olacaklarını söyledi.


DİNİ ALET EDENLERİN…

Selvitopu, Tunç’un açıklaması sonrası adeta ateş püskürdü. Dini istismar eden bir propaganda yürütüldüğünü ifade eden Selvitopu, “Broşür kurumsal bir yapıya hakarettir. Herkes bu ülkede ayağını denk alacak! Dini bu şeyler için kullanmak suçtur. Bunu kim yapıyorsa suç duyurusunda bulunacaktır. Ben burada kişisel iş yapmıyorum. Ben burada Karabağlar’ı temsil ediyorum. Kimse böyle bir suçlama yapamaz.  Suç duyurusu yapmamak bunu kabul etmektir.  Bu ülkede yılarca dini siyasete alet edenlerin ülkeyi ne hale getirdiğini görüyoruz. Bu suçlamayı kabul etmeyeceğiz.  Devletin kurumunda harcama nereden yapılacaksa oradan yapılır.  Bu konuda kimsenin bir kuşkusu olmasın. Her şey ortadadır. Bu dini kullanarak vatandaşları belediyeye ait kışkırtmaktır” ifadelerini kullandı.


Ege'de Son Söz


Geri Dön