25 / 04 / 2024

İzmir Karabağlar'daki Yeşilyurt Ulu Camii ibadete yeniden açıldı!

İzmir Karabağlar'daki Yeşilyurt Ulu Camii ibadete yeniden açıldı!

Yeşilyurt Ulu Camii, 2 yıl 7 ay süren çalışmalar sonunda yeniden inşaatı yapılarak daha modern bir biçimde ibadete açıldı. Açılışta konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu camilerin huzur yerleri olduğuna dikkat çekldi.



Karabağlar Yeşilyurt semtinde bulunan ve günümüz ihtiyaçlarını karşılayamadığı için 2013 yılında yıkılan Yeşilyurt Ulu Camii, 2 yıl 7 ay süren çalışmalar sonunda yeniden inşaatı yapılarak daha modern bir biçimde ibadete açıldı.


Cami avlusunda düzenlenen törene  İzmir  Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Müftüsü Abdulcebbar Altun, Chp Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılışta konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu camilerin huzur yerleri olduğuna dikkat çekerek, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Karabağlar Belediyesi olarak ilçede bulunan bütün camilerin bakım ve onarımlarını yapmaya çalıştıklarını belirten Selvitopu, “Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Haziran ayı sonunda da Refet Bele Mahallesi'nde çok özel bir yapımızı hizmete açacağız İçinde taziye evi, 400 metrekarelik mescit ve sosyal hizmetlerin yapılacağı binayı hizmete sunacağız. Bu ve bu tür tesisleri yaymak genel hedefimiz olacaktır" dedi.


Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç ise Yeşilyurt Ulu Camii'nin devlet-vatandaş işbirliği içerisinde yapıldığına dikkat çekti ve “Karabağlar'a yakışır camii oldu" diyerek emeği geçenleri kutladı.


Protokol konuşmalarının ardından caminin açılış kurdelesi kesildi. Yeşilyurt Ulu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin öncülüğünde hayırseverlerin katkılarıyla yeniden yaptırılan camii ilk olarak 1968 yılında yapılmış 2013 yılında yetersizlikler nedeniyle yıkılmıştı. 2 yıl 7 ay sonra tekrar hizmete açılan Yeşilyurt Ulu Camii'de iki bin kişi ibadet yapabilecek. Osmanlı-Selçuklu mimarisini yansıtan camiinin dış taşları ise Kayseri'den getirilerek ayrı bir anlam kazandı.


Hürriyet 


Geri Dön