23 / 04 / 2024

İzmir Karaburun yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İzmir Karaburun yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbullu girişimcilerin gözdesi haline gelen Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Güzelbahçe'de metrekare fiyatları 20 bin TL'ye kadar çıktı.




Hükümetin ulaşım projeleri ve yerel yönetimlerin yatırımları sonucunda cazibe kazanan ve son yıllarda İstanbullu girişimcilerin gözdesi haline gelen Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Güzelbahçe ilçelerini kapsayan Yarımada bölgesinde arazi ve konut fiyatları artıyor. Bölgede metrekare fiyatları 20 bin liraya kadar çıktı.


Alaçatı Havalimanı projesi ile  İzmir  - İstanbul arasını 3.5 saate indirecek otoyolun tamamlanmasıyla Yarımadadaki ilçelerin Avrupa'nın ünlü kentleri arasındaki yerini alması bekleniyor.


Gayrimenkul sektörünün önde gelen yatırım uzmanları, Yarımada'nın İstanbulluların da dikkatini çektiğini ve İzmir'i bir kaçış noktası olarak gördüklerini belirtti. Uzmanlar Çeşme, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Güzelbahçe ilçelerindeki konutların bir sene içinde yüzde 25 civarında değerlendiğini de söyledi. Bölgedeki gayrimenkullerin yüzde 30'u yazlık ve villa türü ikinci konutlardan oluşurken "dubleks" tarzı yapılaşmaların birim fiyatları 3 bin liradan başlayıp 20 bin liraya kadar yükseldi. 


Her köşesi ayrı bir tarihi ve turistik güzelliğe sahip olan bölgede yaşanan bu ivme önümüzdeki dönemlerde de hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor. Özellikle lüks konutlarda yaşanan talep patlaması, taş evlerin güzelliği, residans ve süit satışlarında yaşanan artışlar ve 1+1 gibi farklı özellikteki lüks konutların ön plana çıkması, Yarımada'nın değerini daha da artıran özellikler arasında yer alıyor.


Bölgenin avantajları:

-Organik tarım ve üretici pazarlar 

-İzmir kent merkezine yakınlığı 

-İstanbul-İzmir otoyol projesi 

-İzmir -  Ankara  hızlı tren projesi 

-Alaçatı havaalanı projesi 

-Türkiye çapındaki büyük firmaların başlattığı A plus konut projeleri 

-Gastronomi turizmi 

-Ünlü isimlerin yaz dönemi boyunca tatillerini bu bölgede geçirmesi



Yeni Asır


Geri Dön