18 / 04 / 2024

İzmir Karaburun'da arazi fiyatları yüzde 50 arttı!

İzmir Karaburun'da arazi fiyatları yüzde 50 arttı!

İzmir Karaburun ve Mordoğan bölgesi, İzmir'in en çok konuşulan bölgeleri arasına girdi. Bölgedea razi fiyatları yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi.



Mavi ile yeşili buluşturmasına rağmen ulaşım sıkıntısı nedeniyle turizmde istediği ivmeyi yakalayamayan ve İzmir'in bakir köşeleri arasında yer alan Karaburun ve Mordoğan bölgesi yeni yol çalışmalarıyla birlikte İzmir'in en çok konuşulan bölgeleri arasındaki yerini aldı. Arazi fiyatlarının yaklaşık yüzde 50 artış gösterdiği bölgede yeni turizm yatırımları da planlanıyor. İzmir'in nüfus olarak en küçük ilçesi olan Karaburun'un kaderi, ulaşım sorununun çözülmesiyle değişti. İlçeye gelen turist sayısı arttı, butik otel ve pansiyonlar ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. İzmir'e yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan ilçenin, özellikle İzmir-Çeşme otoyolunun Karaburun çıkışından sonraki bölümünde 3 sene önceye kadar ciddi sorunlar olduğunu vurgulayan gayrimenkul danışmanları yaklaşık 55 kilometrelik yolda 300'den fazla viraj bulunduğunu belirttiler.


YATIRIMCI İLGİSİ ARTTI

Karaburun'u "yeşille maviyi buluşturan cennet" olarak tanımlayan uzmanlar, ancak özellikle yatırımcılar ve turistlerin tehlikeli yolu nedeniyle ilçeyi tercih etmediğini söylediler. Yol yenileme çalışmalarının ardından ilçeye ilginin arttığını söyleyen uzmanlar, yolun Mordoğan'a kadar olan bölümünün yenilendiğini, kalan bölümde çalışmaların sürdüğünü kaydettiler. Yatırımcıların bölgede yer arayışına girdiğini, butik oteller ve ev pansiyonculuğunun da hemen hemen her yıl yüzde 50 arttığını vurgulayan uzmanlar otel ve pansiyonların talepleri karşılayamadığını belirttiler.


Yerli halkın Karaburun'un yavaş büyümesinden yana olduklarını belirten uzmanlar yerel yönetimlerin imar planlarını buna göre yaptıklarını kaydettiler. Bununla birlikte yol yapımından önce bölgede metrekare fiyatları 20 lira ile 30 lira arasında değişirken şu anda özellikle Mordoğan'da bu fiyatların 50 lirayı aşıyor. Konut fiyatlarının da yaklaşık yüzde 30 arttığını vurgulayan uzmanlar bunun yolun Karaburun'a ulaşmasıyla yüzde 100'e ulaşacağını kaydetti.


Yeni Asır


Geri Dön