25 / 04 / 2024

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm ne durumda?

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm ne durumda?

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, kentsel dönüşüm hızla ilerlemeye devam ediyor. Karşıyaka'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 102 bina yıkılacak yerine 250 yeni modern konut inşa edilecek.



Tüm Türkiye'de kentsel dönüşüm adım adım gerçekleşiyor. İzmir'in de hemen hemen her ilçesinde devam eden kentsel dönüşümünden Karşıyaka İlçesi de nasibini aldı. Dönüşüm kapsamında İzmir'in ilçelerinde çalışmalar sürdürülürken, Karşıyaka İlçesi'nde de çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Dönüşüm kapsamında Karşıyaka Çarşı'da kentsel dönüşüm devam ederken çalışmalar sahil kesiminde de tam gaz sürdürülüyor. Karşıyaka Çarşı'nın 1690, 1710, 1727, 1729 sokaklarında proje kapsamında bazı binalar dönüştürülmüş durumda. 


İLKLERİN BELEDİYESİ KARŞIYAKA 

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye'de kendi kaynakları ile kentsel dönüşüm gerçekleştiren ilk belediye oldıı. Zübeyde Hanım Mahallesi'nde belediyenin tapulu arazisi üzerinde yaptırılan 808 konul ve bölgenin altyapı çalışmaları 2 yıl sürede tamamlandı. 


ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLÜYOR 

Karşıyaka'nın Cumhuriyet Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalar sürdürülüyor. Eski taş ocağının bulunduğu bölgede, aşırı yağışlardan kaynaklı yaşanan kaya düşmesi ve heyelan sonucu bölgede çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık 26 metrekareyi kapsayan alanda kentsel dönüşüm projesi start aldı. Proje kapsamında bölgede tehlike arz edilen 102 bina yıkılacak yerine 250 yeni modern konut inşa edilecek. 11 bin 400 metrekare alanda park ve yeşil alan oluşturulacak. 


DAHA FAZLA YEŞİL VE SOSYAL ALAN 

Karşıyaka Belediyesi Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar kentsel dönüşümde estetiğe dikkat edeceklerini belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: "Karşıyaka'yı dönüştürürken yükseleceğiz. Ama kentin siluetine dikkat edeceğiz. Binaları yatay değil dikey planlayacağız. Bu sayede daha fazla yeşil ve sosyal alan kalacak. Dükkanları da işlevlerine göre ruhsatlandıracağız."


İlk Ses


Geri Dön