24 / 04 / 2024

İzmir Karşıyaka'ya 5 yeni proje geliyor!

İzmir Karşıyaka'ya 5 yeni proje geliyor!

İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, olimpik yüzme havuzu, engelli dinlenme ve sağlıklı yaş alma merkezi yapacaklarını, akademi Karşıyaka’nın oluşturulacağını ve kriz merkezinin kurulacağını açıkladı.



İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 28 ayda yapılan ve bundan sonra yapılacak olan yatırımları barkovizyon gösterimi ile anlattı. 


Başkan Akpınar, önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları yatırımların müjdesini verdi. İşte o projeler:


1- OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE BUZ PİSTİ: 


Proje, Örnekköy’de 3 bin 926 metrekarelik arazi üzerinde,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilecek. Olimpik ölçülerde bir buz pisti inşa edilecek. Yüzme havuzu da 8 kulvarlı ve olimpik müsabakaların yapıldığı 50 metre uzunluğunda olacak. Tesiste aynı zamanda sporcu da yetiştirilecek. Proje çizimleri tamamlandı.


2- KISA SÜRELİ ENGELLİ DİNLENME MERKEZİ:


İnönü Mahallesi’nde inşa edilecek. Engelli çocuğu olan anne babalar, gün içindeki işlerini halledebilmek için, çocuklarını belirli saatlerde bu merkeze bırakabilecek. 21 çocuk kapasiteli olacak ve uluslararası standartlar baz alınacak. Dinlenme odası, etkinlik odası, çok amaçlı salon, yemekhane ve idari birimlere de yer verilecek. Önümüzdeki haftalarda ihaleye çıkılacak ve bu yıl yapımı tamamlanacak.


3- SAĞLIKLI YAŞ ALMA MERKEZİ: 


Mavişehir’de, 55 yaş ve üzeri, evinde yaşayan vatandaşların bir araya gelebilecekleri, sosyal ve fiziki aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir tesis olacak. Emeklilik günlerini dolu dolu yaşamaları için koro çalışmaları, turistik ve tarihi geziler, çeşitli etkinlikler sağlanacak. Her türlü kurs ve spor yapma imkanı da sunulacak. Seminerler düzenlenecek.


4- AKADEMİ KARŞIYAKA: 


Latife Hanım Mahallesi’nde hayata geçirilecek. Karşıyaka’nın gelişim hedeflerini gerçekleştirmek için; üniversiteler, STK’lar, bilim insanları ile ortak akıl oluşturacak, bu doğrultuda fikir ve proje geliştirilecek.


5- DOĞAL AFETLER VE KRİZ MERKEZİ: 


Olası bir felakette, yerel düzeyde müdahale sağlanabilmesi ve buna ilişkin hazırlık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla kurulacak. İnşaatı biten merkezin iç donanımı da tamamlanarak faaliyete geçirilecek.



Gazete 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön