25 / 04 / 2024

İzmir Kemalpaşa Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

İzmir Kemalpaşa Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Kemalpaşa'nın kültür ve sosyal hayatını derinden etkileyecek olan Kültür, Sanat ve Spor Merkezi'nin temeli, çok sayıda vatandaşın katıldığı bir törenle atıldı.



Kemalpaşa'nın kültür ve sosyal hayatını derinden etkileyecek olan Kültür, Sanat ve Spor Merkezi'nin temeli, çok sayıda vatandaşın katıldığı bir törenle atıldı. Bin 240 metrekarelik alanda üzerinde yükselecek merkezde, sinema ve konferans salonlarından fitness ve etüd merkezine kadar birçok bölümün olduğu merkezin 2016'da bitirilmesi öngörülüyor.


Kemalpaşa Kültür, Sanat ve Spor Merkezi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve  İzmir  Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Kemalpaşa'nın ihtiyaç duyduğu böylesi önemli bir yatırımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Göreve geldiğimiz günden bu yana 1.5 yılı geride bıraktık. Görevi devraldığımız zaman belediyenin yaklaşık 40 milyon lira borcu vardı. İşçisine ve bankalara olan borucunu ödeyemeyen ve ödemekte zorlanan bir belediye vardı. Bütçesini yatırıma değil, günü kurtarmaya yöneltmişti. Biz göreve geldik ve 'Bahane üretmeden hizmet üreteceğiz' diyerek mali yapımızı kontrol altına aldık. Bugün, çok şükür kendi imkanlarımızla yaklaşık 7 milyon lira tutarındaki projenin temelini atabilen tek belediyeyiz. Bununla da gurur duyuyoruz" dedi. Başkan Uğurlu çok amaçlı Kemalpaşa Kültür, Sanat ve Spor Merkezi'nin 3 katlı olarak projelendirildiğini belirtti.


Kültür Merkezi'nin örnek bir proje olduğuna işaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar ise, "Kemalpaşa Belediyesi, birçok ilde dahi olmayan Kültür, Sanat ve Spor Merkezi'ni hayata geçiriyor. İlçe sakinlerini kimseye muhtaç etmeyecek şekilde çalışıyor ve ilerliyor. Belediye Başkanı ve ekibini tebrik ediyorum. Aynı şeyi alın Türkiye'ye uygulayan. Türkiye'de dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmek için hızla ilerliyor" dedi.


Hotar, "Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozma gayret için olanlar var. Biz buna izin vermeyecek, bu gayret içinden olanların arasında başarıyla çıkacağız. Hepimizin her türlü siyasi kaygının ötesinde bir araya gelmesi gerekiyor. Türk bayrağının olmadığı yerlerin neler olduğunu görmemiz lazım. Bu toprakları hiç kimseye vermeyiz. Bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu. Konuşmaların ardından kültür merkezinin resmi temel atma töreni, dualar eşliğinde gerçekleştirildi.


Yeni Asır


Geri Dön