19 / 04 / 2024

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm atağı!

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm atağı!

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa’daki başarılı uygulamaları anlattı. Kırkpınar, “ Kentsel dönüşüm çalışmaları ve fakülte açılması girişimi sadece iki örnek” dedi.



AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, Yenigün TV'de Ahmet Özsoy'un sorularını yanıtladı. AK Parti'nin Türkiye'de özellikle belediyecilik anlamında hayal edilemeyecek işler yaptığının altını çizen Kırkpınar, “AK Parti gerçekten hayallerin gerçekleştirildiği bir parti. 'Hayaldi gerçek oldu' anlayışının temsilcisi olan bir parti. Bu noktada kimsenin hayal edemediği, taşeron işçilerin tamamına kadro verilmesi gibi bir hayali gerçeğe dönüştürdü. Bundan sonra daha güzel atılımlar da olacaktır. Artık Türkiye'de 'AK Parti bir şeyi hayal ediyorsa o gerçekleşecektir' gibi bir anlayış oluştu. Bu çok önemli” dedi.


Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm ile ilgili önemli adımların atılacağına değinen Kırkpınar, “Kemalpaşa'da kentsel dönüşümle ilgili projeler hazırlandı. Kazma vurulacak aşamaya gelindi. Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm halka birlik ve beraberlik içerisinde hayata geçirilecek. Kentsel dönüşümü yıkıcı değil, birleştirici bir şekilde yapmak istiyoruz. Önemli olan vatandaşın en yüksek düzeyde memnun olması… Kentsel dönüşüm etap etap yürüyecek. Kemalpaşa'da hayaller gerçek oluyor” diye konuştu.


AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediyelere imtiyazlı şirket kurma yetkisi verileceğini açıkladı. Nasıl yorumluyorsunuz?


AK Parti Belediyeciliği bir çağ kapatıp yenisini açtı. Bana göre bu 1994 yılında Refah Partili belediyeler ile başlamış ve giderek ivme kazanmış bir süreçtir. Belediyelerimizin daha iyi hizmet verebilmesi için yeni gelişmeler, yönetmelikler ve yasalar çıkartılıyor. Mehmet Özhaseki ülkemiz için bir kazanç. Yaklaşık 20 yıl belediyecilik yapmış ve çok başarılı olmuş bir isim. Dolayısıyla belediyelerin neye ihtiyaç duyduğunu çok iyi bilen bir siyasi büyüğümüz. Belediyelere bu konuyla ilgili bir yetki verilmesi önemli. Belediyeler zaman zaman spor kulüplerine, okullara, ibadethanelere vesaire kuruluşlara yardım etmek istiyorlar. Şu anda bunlar kısıtlı. Belediyeler bazı noktaları dolanmak zorunda kalıyorlar. Ya da hizmet etmek istemeyen belediyeler bu yasal yapının arkasına sığınıyorlar. Bunu aşabilmek için, belediyelerin daha kolay hizmet edebilmesi için yerel yönetimler başkanlığımız böyle bir teklifte bulundu. Önümüzdeki günlerde bu yürürlüğe girecek. Sonuç olarak belediyelerimizin eli rahatlamış olacak.


AK Parti gerçekten hayallerin gerçekleştirildiği bir parti… 'Hayaldi gerçek oldu' anlayışının temsilcisi olan bir parti. Bu noktada kimsenin hayal edemediği, taşeron işçilerin tamamına kadro verilmesi gibi bir hayali gerçeğe dönüştürdü. Bundan sonra daha güzel atılımlar da olacaktır. Artık Türkiye'de 'AK Parti bir şeyi hayal ediyorsa o gerçekleşecektir' gibi bir anlayış oluştu. Bunu görmek lazım.


Kemalpaşa'ya yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verir misiniz?


KEMALPAŞA'YA ÜNİVERSİTE


Kemalpaşa İzmir'e çok yakın bir ilçe. Stratejik konumu olan bir ilçe. Bu anlamda gelişmeye ve sıçramaya son derece müsait bir yer. Böyle bir ilçenin acil olarak üniversiteye ihtiyacı vardı. Bu üniversiteyi bizden önceki yerel yöneticiler söz vermelerine rağmen gerçekleştirememişti. Ama şimdi belediye başkanımız Katip Çelebi Üniversitesi ile Kemalpaşa'ya fakülte gelmesi için bir protokol imzaladı. Kemalpaşa'yı orta ve uzun vadede bir üniversiteye kavuşturacağız.


KENTSEL DÖNÜŞÜM ATAĞI


Kemalpaşa'da kentsel dönüşümle ilgili projeler hazırlandı. Kazma vurulacak aşamaya gelindi. Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm halka birlik ve beraberlik içerisinde hayata geçirilecek. Kentsel dönüşümü yıkıcı değil, birleştirici bir şekilde yapmak istiyoruz. Önemli olan vatandaşın en yüksek düzeyde memnun olması. Kentsel dönüşüm etap etap yürüyecek. Kemalpaşa'da hayaller gerçek oluyor.


ÖRNEK REKREASYON ALANI


DSİ'nin Kemalpaşa'ya yapmış olduğu göletin etrafına Kemalpaşa Belediyesi büyük bir rekreasyon alanı yapacak. Dolayısıyla bölge cazibe merkezi haline gelecek. Turizm açısından çok büyük hamlelerimiz var. Keşfedilmemiş güzel yerlerimiz var. Buraları en kısa zamanda değerlendirilecek.


Bağyurdu'ndaki kiraz alım yerinin taşınması ile ilgili bir takım tartışmalar yaşandı. CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten buna itiraz etti. Neler söylemek istersiniz?


Bağyurdu'nda kiraz alım yeri ile ilgili yıllardır giderilemeyen bir mağduriyet vardı. Burada CHP zihniyetinin yıllardır gideremediği sorunu biz kucağımızda bulduk ve bununla ilgilenmek istedik. Fen işlerinden arkadaşlarımız bununla ilgili çalışma yaptılar. Gördüler ki, belediyenin sanılan yerlerin büyük bir kısmı oradaki vatandaşa ait... Vatandaşlara ait yerler bugüne kadar pazar yeri ve kiraz alım yeri olarak kullanılmış. Bu trajikomik bir olay. Dolayısıyla belediye başkanımız vatandaşa ait olan bir yerde, belediyenin böyle bir tasarruf yapma yetkisi olmadığı için spor alanı için ayrılmış başka bir yere kiraz halini ve pazar yerini taşıdı. Şu anki pazar yerinde belediyeye ait olan kısımda ise spor tesisleri yapılması hedeflendi. Burada amaç Bağyurdu'na hizmet etmek ve taleplere karşılık vermek. Bu noktada CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Ulviye Üreten Hanımın, “Siz spora karşı mısınız?” tarzında açıklamalarına gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum. Bağyurdu halkı Kemalpaşa Belediyesi'nin oradaki kökleşmiş olan sorunu çözmek için mücadele ettiğini çok iyi biliyor. Kemalpaşa halkı hizmet edecek, yatırım yapacak olanın yanındadır. Bundan sonra da yanında olmaya devam edecektir.


TÜRKİYE RÖNESANS’I AK PARTİ İLE YAŞADI


“Partimizin yeni Türkiye- eski Türkiye diye söylemiş olduğu bir kavram var. Israrla eski ve yeni Türkiye'yi anlamak istemeyen bir zihniyet var. Eski Türkiye sivil, asker bürokrasisinin, oligarşinin hâkim olduğu, 10 yılda bir darbelerin yapıldığı, kendi içine kapalı, dışarıdan emir alan bir ülkeydi. Teknolojisini, silahını ithal eden bir Türkiye vardı. Yeni Türkiye ise hedefi, vizyonu olan, kendi teknolojisini yapıp ihraç eden bir ülke konumuna geldi. Tarihinin en büyük Rönesans’ının gerçekleştiği 13 yıllık bir süreç yaşadı Türkiye... AK Parti hareketi ülkemize her sektörde bir ivme kazandırdı. Bunu çekemeyen ve kıskanan iç ve dış güçler var. Biz bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz”


Yenigün Gazetesi


Geri Dön