19 / 04 / 2024

İzmir kentsel dönüşümde ön plana çımaya başladı!

İzmir kentsel dönüşümde ön plana çımaya başladı!

Kentsel dönüşüm sürecinde İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir de ön plana çıkmaya başladı. İlk olarak Fikirtepe'ye yatırım yapan yabancı yatırımcılar İzmir'i de mercek altına aldılar.



Türkiye'deki 6,7 milyon çürük yapının yıkılıp yenilenmesini içeren kentsel dönüşüm sürecinde İstanbul ve Ankara'dan sonra  İzmir  de ön plana , çıkmaya başladı. Yerli yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline gelen kentsel dönüşümde ilk olarak Fikirtepe'ye yatırım yapan yabancı yatırımcılar İzmir'i de mercek altına aldılar. Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri nden gelen yatırımcıların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmeler yaptıkları duyumunu aldık. Bu yatırımcıların İzmir'de . .. M , .. Azız Kocaoğlu M kentsel dönüşümle proje geliştirip hem Türkiye'de hem de kendi ülkelerinde satışının gerçekleştirilmesi konusunda iştahlı oldukları da vurgulanıyor. 

Kocaoğlu'nun da ekibi ile birlikte bir süredir kentsel dönüşüm konusunda çalışma yürüttüğü biliniyor. Cushman & Wakefield'in geçtiğimiz aylarda açıkladığı Türkiye'nin Kentsel Dönüşüm Raporu, gelecek 20 yıl içinde 6,7 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılacağını, bu çapta bir dönüşüm için yılda 334 bin ünitenin yeniden yapılması gerektiğini, kentsel dönüşümde tüm sürecin tamamlanabilmesi için ise yaklaşık 884 milyar TL yani 465 milyar dolara ihtiyaç olduğunu ortaya koymuştu. 


Ekonomi


Geri Dön