29 / 03 / 2024

İzmir kentsel dönüşümle değerlenecek!

İzmir kentsel dönüşümle değerlenecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan 'ı makamında ziyaret etti; yapılan toplantıya kentsel dönüşüm konusu damgasını vurdu.




Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır,  İzmir  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan'ı makamında ziyaret etti; toplantıya kentsel dönüşüm konusu damgasını vurdu. 

İzmirdeki merkez ve civar ilçelerin Müteahhitler Derneği Başkanlarından oluşan bir heyetle Selahattin Varan ile görüşen Necip Nasır, bir çatı kuruluş olan MÜFED ile sektörde gücbirligi oluşturmak istediklerini söyledi. Deprem kuşağında yer alan İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu hatırlatan Necip Nasır, "ilçeler, büyüksehirle birlikte ada bazında planları yaparsa 10 yıl içinde İzmir dünya kenti haline gelir. Yoksa sektörün dinamikleri olarak harekete geçeriz. Ancak; beton yığınına ve çarpık bir kente dönüşebilir. İzmirli müteahhitler yeni arsa bulma konusunda sıkıntı yasıyor. Mevcut arsa fiyatlarının yüksek olması da konut fiyatlarını yükseltiyor" dedi. Müteahhitlerle birlikte bir bileşenin parçaları olduklarını ifade eden İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ise, güc birliğinin her alanda olduğu gibi inşaat sektöründe de yasamsal öneme sahip olduğunu vurguladı. 



Star Ege


Geri Dön