27 / 04 / 2024

İzmir Kiraz'a 75 yataklı hastane müjdesi!

İzmir Kiraz'a 75 yataklı hastane müjdesi!

İzmir Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, ilçeye yapılacak yeni devlet hastanesinin müjdesini verdi. 75 yatak kapasitesine sahip olacak hastane 58 dönümlük alanda inşa edilecek. Hastanede 3 ameliyathane bulunacak.



Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, ilçeye 75 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi yapılacağını müjdeledi. Belediyenin mülkiyetini Sağlık Bakanlığı'na devrettiği Okka Taşı mevkiindeki 50 dönümlük alanda 3 ameliyathane yoğun bakım üniteleri, 40 cihazlık diyaliz merkezi, Heliport nakil alanı, 18 poliklinik doğum salonları bulunan devlet hastanesi yapılacak. Başkan Özçınar, "Kiraz, kendisine yetebilecek bir hastaneyi hak ediyor. Girişimlerimiz sonuç verdiği için mutluyuz" dedi. İzmir'e 145 km ile en uzak mesafeli ilçe olan Kiraz, yıllardır beklediği devlet hastanesine kavuşacak. 75 yataklı yeni devlet hastanesinin inşaat ve yapım çalışmaları, Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Daire Başkanlığı'nca 2016 yılı ikinci dönem yatırım programına alındı.


Yatırım programında 


Başkan Özçınar 30 yataklı hastanenin hekim sayısı artırılarak bölgedeki tedavi hizmetlerinin sürekliliğinin sağlandığını kaydederek, "Kiraz'ın yıllardır süren kronik sıkıntılarının başında sağlık gelmektedir. Göreve geldiğimiz günden bu yana sağlık konusunda çok fazla adım attık. Bunların en önemlisi belki de mevcut 30 yatak kapasiteli devlet hastanemizin, modern tıbbi teknolojilerin doğru ve verimli lojistik imkanlar kullanılarak kapasitesinin artırılmasıydı. Ama merkeze 145 kilometre uzaklıkta yaşayan Kirazlılar, kendilerine yetecek kapasitede bir tesisi hak ediyorlardı. Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Daire Başkanlığımızca onaylanan yeni devlet hastanesi şimdiden tüm Kiraz'a hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Yeni Asır


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


İZMİR'in Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar, Kiraz'a 75 yataklı yeni bir devlet hastanesi binası yapılacağını duyurdu. 

AK Partili Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Ankara'daki temasları sonrası kente yeni bir devlet hastanesi binası yapılacağını açıkladı. Kiraz'ın girişindeki Okkataşı Mevkii'nde belediyeye ait araziden 50 bin metrekare alana yapılacak 75 yataklı yeni hastane binası için belediye meclis kararıyla Sağlık Bakanlığı'na yer tahsisi yapıldığı kaydedildi. Hastanede tek yataklı konforlu özel odalar ile üç ameliyat salonu, yoğun bakım servisi, 40 cihaz kapasiteli diyaliz merkezi, heliport nakil alanı bulunacağı belirtildi. 1200 metrekare kapalı alanı sahip olacak hastanenin son teknoloji cihazlarla donatılacağı kaydedildi.


Hürriyet


Geri Dön