19 / 04 / 2024

İzmir Konak'ın parkları yeniden tasarlanıyor!

İzmir Konak'ın parkları yeniden tasarlanıyor!

Konak Belediyesi, bir yandan kent içinde azalan yeşil alanlara yeni eklemeler yaparken, bir yandan da mevcut park ve yeşil alanları küçük dokunuşlarla daha da güzelleştiriyor.




İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta atılan çevreci adımlar getirdiği başarılı sonuçlarla takdir topluyor. Yeni açılan parklarla kent içinde İzmirlilere nefes aldıracak yeni alanlar yaratılırken, mevcut 185 park ve yeşil alanın bakım ve yenileme çalışmaları da aralıksız sürüyor. Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalarla yeni baştan tasarlanan parklara yeni oturma alanları ve yürüyüş yolları yapılıyor. Periyodik olarak ağaç, çalı ve mevsimlik bitki dikilirken, çocuklar için yeni oyun alanları ve spor yapmak isteyen vatandaşlar için de spor aletleri kuruluyor. Yapılan küçük dokunuşlarla büyük değişimler yaşanıyor.

KORUYARAK GÜZELLEŞTİRELİM

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, hedeflerinin Konak'ı daha yeşil bir görünüme kavuşturmak olduğunu söyledi. İzmir’in merkezi olan Konak’ta yeşil alan azlığını gidermek için çalıştıklarını dile getiren Pekdaş, bu nedenle önceliği mevcut park ve yeşil alanları koruyarak zenginleştirmeye verdiklerinin söyledi. Pekdaş, “Ekiplerimiz ilçemizdeki en küçük yeşil alanın bile bakımını düzenli olarak yapıyor. En iyi şekilde korumaya ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Ben insanüstü bir çaba ortaya koyan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi parklarımıza sahip çıkmaya çağırıyorum. El birliğiyle bu güzellikleri koruyalım ve çocuklarımıza daha yeşil bir çevre bırakalım” dedi.



Konak Belediyesi



Geri Dön