28 / 03 / 2024

İzmir Kordon esnafı sorunlarını tartıştı!

İzmir Kordon esnafı sorunlarını tartıştı!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Kordon’daki faal işletmelerin sahipleriyle bir araya geldi, Kordon sefasının sürmesi için esnafın olduğu kadar vatadaşların da haklarının korunması gerektiğini söyledi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işgaliye ücretlerinin tahsilat yetkisini Konak Belediyesi’ne devrettiği Kordon’da hizmet veren kafeterya, restoran ve bar sahipleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la bir araya geldi. Kordon İşadamları Derneği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı dernek üyeleri ile belediye bürokratlarını aynı masada buluşturdu. Yeni düzenlemeyle ilgili bilgilendirmenin yapıldığı buluşmada Kordon esnafı sorunlarını dile getirme şansı da buldu.


Toplantının açılışında söz alan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a desteklerinden ötürü teşekkür etti. Kordon’un sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin önemli ve özel yerlerinden biri olduğunu dile getiren Şanlı, "Burada yapılan her güzellik Türkiye’ye dağılıyor ve bunu görünce mutlu oluyoruz. Eskiden işletmelerle apartman sakinleri arasında büyük sorunlar yaşanıyordu. Dernek kurulduğundan bu yana sorunları çözmek için çaba gösteriyoruz. Bir araya gelip konuşamıyorduk. Şimdi işletmelerimizde ağırlayıp, sorunlarımızı çözüme kavuşturmaya gayret ediyoruz" dedi. Aynı zamanda Konak Belediyesi Meclis Üyesi de olan Şanlı, Kordon’un korunması için her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, yasalara uymayan işletmelere gerekli cezaların verilmesinden yana olduklarını söyledi.


 


KORDON SEFASININ SÜRMESİ LAZIM


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise belediye olarak hem esnafın hem de bölgede yaşayan vatandaşların haklarını koruduklarını dile getirdi. Kordon’u sadece işletmelerin olduğu bir yer haline çevirmenin yanlış olacağını belirten Pekdaş, yaşayan halkın bölgeyi terk etmemesi gerektiğini savundu. Konak Belediyesi olarak kendilerinin sadece Kordon’daki işgaliye ücretlerini toplama yetkisine sahip olduğunu dile getiren Pekdaş, esnafın aktardığı talep ve sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile paylaşacağını söyledi. "Kordon sefasını sürdürmemiz lazım" diyen Başkan Pekdaş, "Kordon hala  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde. Konak Belediyesi olarak biz sadece işgaliye harçlarını topluyoruz ve gürültü ölçümünü yapabiliyoruz. Diğer sorunları Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile konuşacağım. Çözümü hep birlikte bulmaya çalışacağız" dedi.


İŞGAL BİR HAK DEĞİLDİR


Kendi sorumlulukları alına giren sorunların üstesinden el birliği ile geleceklerini de söyleyen Pekdaş, özellikle işgaliye konusunda işletme sahiplerinden destek istedi. İşgaliye konusunda son derece titiz davranacaklarını belirten Pekdaş, "İşgal bir hak değil, müsemma göstermektir. Bir nevi göz yummadır o nedenle kalıcı uygulamalar yaşama geçirilemiyor ve geçirme durumunda sıkıntılar doğuyor. Bu özel bölgeler genel düzenlemelerle çözülemez. Apartman girişleri ve vatandaşın yürüme yolu işgal edilmemelidir. Vatandaşı da düşünmek zorundayız. İşgal alanının dışına çıkılmamalı, gürültü düzeyini kanuna uygun düzeyde tutmalıyız. Kordon sakinleri, kente gelenler Kordon’un keyfini çıkartabilmeli. Dünyanın her yerinden buraya geliyorlar. Esnaf kazanırsa biz de kazanırız. Yeter ki aramızda diyalog olsun. Sorunların üstesinden birlikte gelelim" diye konuştu. Toplantı sonunda Kordon esnafıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Pekdaş’a Dernek Başkanı Ömür Şanlı çiçek taktim etti.



Hürriyet Ege




Geri Dön