19 / 03 / 2024

İzmir Kordon'da bina kat yükseklikleri 10 metreyi geçemeyecek!

İzmir Kordon'da bina kat yükseklikleri 10 metreyi geçemeyecek!

Konak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği'ne karşı, bu bölgelerde kat yüksekliğini sabitledi. Kordon ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki bina yüksekliklerinin 10 metreyi geçemeyecek...



Konak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliği'ne karşı, bu bölgelerde kat yüksekliğini sabitledi.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'ndeki kat yüksekliği artışıyla Kordon ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki bina yüksekliklerinin 10 metreye kadar artması söz konusu. Konak Belediyesi, bu tehlikeye karşı şimdiden önlem aldı; kat ve bina yüksekliğini sabitledi. 


Kat artışı yok 

Konak Belediye Meclisi, olağanüstü meclis toplantısında, yönetmeliğin kente getireceği olumsuzluklara karşı imar revizyonuyla önlem aldı. Düzenlemede kat yüksekliği 3 metre ile sınırlandırıldı. Konak Meydanı - Alsancak Limanı arasında kalan Kordon'da 8 kat ve maksimum 24.80 metre yükseklik, Konak Meydanı-Üçkuyular Meydanı arasında kalan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı sahilinde 7 kat ve 21.80 metrelik yapılaşma uygulaması devam edecek. Bakanlığın yönetmeliğinde yer alan konutta 3.5 metre ofis ve turizm yapılarında 3.80 metrelik kat yüksekliğine göre özel yapılaşma koşulları talep eden projeler ancak kat sayısının düşürülmesi ve mevcut toplam yüksekliğe uyulması durumunda onay görecek. Böylece mevcut yükseklik korundu. 


Milliyet Ege


Geri Dön