24 / 04 / 2024

İzmir Körfez Evleri 13. onur projemiz!

İzmir Körfez Evleri 13. onur projemiz!

Ege-Koop'un Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm projelerinden, politikadaki duruşuna, sosyal hayatından bugüne kadar kente kazandırıdıklarına ve yapımı devam eden onur projesi İzmir Körfez Evleri'ni anlattı..



1983 yılından bu yana İzmir'de 30 binin üzerinde konut yapan Ege-Koop'un Başkanı Hüseyin Aslan, yeni hedeflerini anlattı.


Sizi tanıyabilir miyiz? 


Ben Uşak'ta doğdum. Gazeteciliğe başladım. Mesleğimi Denizli'de devam ettirdim ve daha sonra İzmir'de yaklaşık 25 yıl ulusal gazetelerde görev aldım. Şu anda Habertürk Gazetesi'nde haftada iki gün yazılarımı özgürce yazıyorum. Sürekli sarı basın kartı sahibiyim ve gazetecilerin örgütlü olduğu Türkiye Gazeteciler Sendikası  İzmir  Şube Başkanlığı'nı 15 yıl onurla yürüttüm. Yaklaşık 20 yıldır da gerçekten Türkiye markası olan Ege-Koop'un Genel Başkanlık görevini sürdürmekteyim. Birçok dernekte ve sivil toplum kuruluşlarında sorumluluk alıyorum. İnsan odaklı çalışmalarda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

 

'ZOR GÜNLER GEÇİRDİM' 


Ailenizde sizin gibi mesleğinde öncü insanlar var mı? 


Yoktu diyebilirim. Ben altı yaşımda annemin yanından ayrıldım, babamın yanma yerleştim. Zor günler geçirdim. Altı yaşından sonra da babamın ikinci eşi tarafından adeta işkenceye tabi tutuldum. Uşak'ta okudum. 13-14 yaşımdan itibaren tek başıma kirasını kendim verdiğim bir evde hayata atılmak zorunda bırakıldım. Tüm başarılarımı şahsi çabalarıma borçluyum. 


Ege Koop nasıl başladı, başarılarınızı neye borçlusunuz? 


Ege-Koop; ilk 1983 yıllında Çiğli'de, yaklaşık 159 hektarlık bir alanda 41 kooperatifin örgütlü olduğu 9800 konutluk büyük bir projeyle doğdu. O dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Doktor Burhan Özfatura Ege-Koop Genel Başkanlık görevini kabul etti. Ben de o yıllarda aktif gazeteci ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanlığı görevi ile birlikte Onursal Başkanımız Sayın Özfatura'nm isteğiyle murahhas üye olarak Egekent-1 Projesi'nde sorumluluk aldım. 


200 AYRI KOOPERATİF 


Bugüne kadar kaç proje gerçekleştirdiniz? 


Benim Genel Başkanlık dönemimle birlikte yukarıda bahsettiğim Egekent-1 projesinden sonra, 91 yıllından itibaren Egekent 2 projesi Menemen'de, daha sonra da Buca'da Egekent 3 projesi ve Torbalı, Güzelbahçe, Urla, Karşıyaka, Bayraklı şimdi de yine Çiğli'de 13. Onur projemize başlıyoruz. Ege-Koop çatısı altında farklı meslek gruplarından oluşan 200 ayrı kooperatif yer alarak, bu projelerde bizimle sorumluluk aldılar. 


Siz hayat olmayan bir yere hayat katıyorsunuz. Bunları nasıl seçiyorsunuz? 


Ege Koop bir İzmir markası olmakla birlikte ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmış güven duyulmuştur. Biz İzmir'in en zor bölgelerinde kentler yaptık. En küçük projemizde 5000 kişilik nüfus yaşamaktadır. Birçok ilçenin gelişmesinde katkımız çok büyüktür. Güzelbahçe'de, Türkiye'de ilk ve tek tamamı çelik yapıdan oluşan bir projemiz var. Menemen Seyrek'te 2 milyon metrekarelik bir alanda 22 ayrı tip projenin uygulandığı tam bir "Dünya kenti"nin oluştuğu anahtar teslim projemiz bir ilktir. 


Geçtiğimiz günlerde şu anda proje yapan 3-4 tane firma bir araya gelse bizim tamamladığımız konut kadar yapamadılar demiştiniz. Ne demek istiyorsunuz? 


Bilinen adıyla  TOKİ  dahil hiçbir inşaat firmasının İzmir'de erişemeyeceği 30 binin üzerinde modern kent parçalarının alt -üst yapısını, parkını, okulunu, sosyal tesislerini tamamladık. Biz şehir merkezlerinde alt yapılı bölgelerde maalesef konut yapamadık. Gittiğimiz her yere alt yapı götürdük ve yaptığınız peyzaj düzenlemeleri ile İzmir'de ilk "site" uygulamasını yıllar önce gerçekleştirdik. İddia ediyorum bizim bugüne kadar tamamladığımız 30 bin konutu bugün 3-4 tane firma bir araya gelse yapamaz. Bir başka hususun altını da çizmem gerekirse Ege-Koop; İzmir ekonomisine 1,5 milyar dolarlık katkı sağlamıştır. 


İzmir Körfezi Evleri Projesi'nin anlatır mısınız? 


13. Onur Projemiz "Ege-Koop İzmir Körfezi Evleri" Projesi ile İzmir'de doğmuş, büyümüş ve Türkiye markası olmuş Ege-Koop; sektördeki çalışmalarına iddialı bir şekilde bıraktığı yerden devam edecek. Çiğli ilçemizde bölgenin son deniz gören, ormana komşu, 8 ayrı bloktan oluşan 2+1 (daire brüt alanı 121 metrekare-daire genel brüt alanı 128 metrekare), 2 tip projemizden 3 + 1 /I .tip (daire brüt alanı 168 metrekare-daire genel brüt alanı 178 metrekare), 3 + 1 2.tip projemiz (daire brüt alanı 145 metrekare-daire genel brüt alanı 154 metrekare) 3 + 1 dubleks konutlarımız (203 metrekare) olmak üzere projemiz özel mimari tasarımı ile modern kent parçasını uygulamaya koymaktan mutluluk duymaktayız. Modern yaşam alanı gerçekleştirmekteyiz, çevresi orman, önü ise deniz. Bu projeyle o bölgeye bir yatırım gerçekleştirip, aynı zaman da Ege-Koop olarak kendimize yeni bir sayfa açıyoruz. 


Fiyatlar ne kadar? 


Şu anda 600-800 bin liraya satılan konutların yarı fiyatı olan 250 bin liradan başlıyor. Bugün projeye dahil olan birisi 7-8 ay sonra yüzde 30-40 avantaj sağlamış olacak. Projemizin toplam maliyeti 150 milyon liranın üzerinde. 


Çok sosyal bir yönünüz var, bir gününüz nasıl geçiyor? 


Sabah uyanırım önce sporumu, sonra kahvaltımı yaparım. Benim için ibadet olan işime giderim. Akşamı da ailem ile eş dostumla birlikte olurum. 


Örnek aldığınız biri var mı? 


Mustafa Kemal Atatürk 


ARAMIZDA KALSIN 


Başka bir şehir de yaşamayı düşündünüz mü? 


Hayır düşünmedim. 


Başarılı bir öğrenci miydiniz? 


Hayalinizi gerçekleştirip başarılı bir iş grafiği çizdiniz bu aşamadan sonra İzmir sızır, için sınırlayıcı olabilir mi yoksa sadece çıkış noktası İzmir tabii ki önceliğimiz. İzmir'den çıkmayı düşünmüyorum, benim bu kente borcum var bu kente borcumu hangi koşulda olursa olsun ödemekten onur duyarım. 


Yeni müjdeleriniz olacak mı?


Evet Eqe-Koop dinamik ve üretken yapısıyla 32 yıldır olduğu gibi bundan böyle de proje üretmeye devam edecek. Yeni projelerimizi önümüzdeki günlerde arka arkaya açıklayacağız. İlki Turgutlu'da, ikincisi Uşak'ta, ücüncü ve en önemli sürprizimiz de İzmir ın mahalle arasında zor koşullarda çalışmak zorunda küçük ölçekli esnafımıza yakışan modern bir Togu İş tımdan memnun olmayı öğrendim. 


Kendinizi şımartır mısınız? 


Sevdiklerimle geçirdiğim anlarda. 



www.egekoop.org.tr/



Habertürk Egeli


Geri Dön