25 / 04 / 2024

İzmir Körfez Geçişi Projesi merakla bekleniyor!

İzmir Körfez Geçişi Projesi merakla bekleniyor!

İnciraltı 2. Nesil Platformu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de hayata geçmesini istiyor.



İnciraltı 2. Nesil Platformu, İnciraltı planları ve Körfez Geçişi Projesi'ni dört gözle bekliyor. Plaftorm Başkanı Tayfun Karabulut, planlama sürecinin tamamlanacağı,  İzmir  Körfez Geçişi Projesi'nde ilk kazmanın vurulacağı tarihin müjdeleneceği günün İzmir'in düğün günü olacağını söyledi.


İnciraltı 2. Nesil Platformu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de hayata geçmesini istiyor. İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İşte Karabulut'un açıklaması;


"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile başlayan planlama süreci devam ediyor. Bugüne kadar Hükümetin  verdiği her sözü yerine getirmesine güvenerek, ata topraklarını satmayan hak sahiplerinin biraz daha sabırla beklemeleri gerekir. İnciraltı planlama süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve toprak sahipleri ile şeffaf bir diyalog içerisinde yürütülüyor. Kent Ormanı karşısı, 5 milyon metrekare topraklarımızda sağlık turizmi odaklı planlamalar ve gökdelen imarı olmayan çevreci planlamalar yapılacaktır. Bizler de dedelerimizden aldığımız emaneti şehrimize doğru bir şekilde teslim etmiş olacağız. Bu sayede İzmir ulaşımda ve ekonomide devrim yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Aziz Kocaoğlu da büyük bir istekle, planlama sürecini destekleyerek süreci yakinen takip etmektedir.  İnciraltı’nın İzmir ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması için AK Parti İzmir Milletvekili sayın Mahmut Atilla Kaya, çözüm için bizlerle istişarelerde bulunuyor. Gayretlerinden dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Körfez Geçişi için, ‘hiç yapılmasın’ demek şehrin ilerlemesine engel olmaktır. Körfez geçişi üzerinde araçlar ve yapılacak olan demiryolu hattı ile şehrin tramvay projesine entegre olacak ve bu sayede şehri gerdanlık gibi dolaşmasını sağlayacaktır. Geçen günlerde yapılan tartışmalardaki ‘kuşların zarar göreceği’ düşüncesine, Orman ve Su İşleri Bakanlığı yaptığı detaylı açıklama ile nokta koymuştur. Yapılan açıklamalar ile ‘suyun akış yönünün değişeceği, körfeze zarar getireceği ve flamingoların üreme ve beslenme  alanlarının etkileneceği düşünceleri’ çürütülmüştür. Eğer Körfez Geçişi yapılmazsa şehrin içerisinde yaşayan kuşlar değil ama biz insanlar zarar göreceğiz" 


Hürriyet


Geri Dön