19 / 03 / 2024

İzmir Körfez Geçişi projesi yıl sonuna kadar tamamlanacak!

İzmir Körfez Geçişi projesi yıl sonuna kadar tamamlanacak!

İzmir’in projelerini yakından takip ettiğini dile getiren Ulaştırma Bakanı Arslan, “Körfez Geçişi’nin projesini yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Ardından da ihale sürecini başlatacağız” dedi.



İzmir’in projelerini yakından takip ettiğini dile getiren Ulaştırma Bakanı Arslan, “Körfez Geçişi’nin projesini yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Ardından da ihale sürecini başlatacağız” dedi.


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mövenpick Otel'de  İzmir  Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya, Hamza Dağ ve bakanlığına bağlı bürokratlarla birlikte yazılı ve görsel basının temsilcileriyle toplantı yaptı. Bakan Arslan, Körfez geçişi projesinin hem köprü hem de batırma tüp olarak hayata geçirileceğini yıl sonuna kadar projenin tamamlanıp ihale sürecini başlatacaklarını söyledi. Bakan Arslan, kentin diğer projelerini için şu açıklamaları yaptı: "Körfez Geçişi en önemli projemiz. İzmir trafiğini bir ring oluşturarak rahatlatacak olması çok önemli. Gerek teknik yönleri gerek kullanılıcık anlamında körfezde yapacağımız geçiş hem köprü hem batırma tüp içeriyor. Bununla ilgili ÇED süreci devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte süreci yürütüyoruz. Beklentimiz o ki yıl sonuna kadar bitirip ondan sonra ihale süreçlerini başlatmak. İzmir'in çok önemsediği bizim de önemsediğimiz körfezin taranması var ki Alsancak Limanı'nı taramada ÇED süresi onaylandı. Bundan sonra tarama sürecinin başlatılıp körfezin derinleştirilmesi ve daha büyük gemilerin limana girişini sağlama süreci başlamış olacak. Özellikle Alaçatı'da havalimanı vardı. Geçmişte başlamış kalmış şimdi yeniden daha bölgesel, küçük gövdeli uçaklarış uçuşlarının olabileceği bir havalimanı haline getirmek istiyoruz. Kamulaştırma işlemlerinin tamamını bitirdik. Şu anda projelerini hazırlıyoruz. Orayı da yap işlet devret metoduyla kamuözel işbirliği ile yapmış olacağız. Önümüzdeki yaz inşallah kazmayı vurmuş olmayı hedefliyoruz" dedi. İzmir- İstanbul Otoyolu projesinin ise yıl sonuna kadar 26 kilometresi bitmiş olacağını ifade eden Arslan, "İzmir -  Ankara  otoyolunun hazırlıklarını bitirmek üzereyiz. Onu da yap işlet devret metoduyla yapacağız. 2019 yılı sonunda İzmir'i Ankara ile hızlı trenle buluşturacağız. İzmir'den Balıkesir Bandırma'ya olan mevcut hattın da iyileştirilmesini eletrikli sinyalli hale getirilmesi işini yapıyoruz. İZBAN'ın kuzeyde Bergamaya kadar uzatılması güneyde Selçuk'a kadar uzatılması önemsediğimiz projeler. Sabuncubeli Tüneli Manisa ve İzmir için önemli bir yatırım. Başbakanımız çok önemsiyor. Ben Başbakanımızın İzmir milletvekili olmadan önce de İzmir projelerini nasıl takip ettiğini biliyorum. Açıkçası boş bırakmayacağız" diye konuştu.


İKİ ALTERNATİF SUNDU

Bakan Arslan, İZBAN'ın Alsancak istasyonundaki sıkışıklığı önlemek için iki alternatif üzerinde çalıştıklarını dile getirerek, şunları söyledi: "Bunlardan biri, Torbalı'dan Alsancağa gelen trenlerin orada kalması ve geri dönmesi Menemen'e devam etmemesi şeklinde. Yolcunun yüzde 30'u orada iniyor. Alsancak'tan yeni bir tren kaldırırsak o zaman 193 tren çalışırken 240 tren çalışır hale geliyoruz. Şu anki mevcut durumda trenin Alsancağa gelmesi ve yolcusunu Menemen'e taşımasında bir tren Alsancağa girerken bir tren girmeden yarım yayla Menemen'e devam edecek. 10 dakika olan tren aralığı süresi 5 dakikaya düşüreceğiz. Bütün bunları Büyükşehir ile birlikte çalışıyoruz."


BÜYÜKŞEHİR İLE İŞBİRLİĞİMİZ ARTACAK

Bakan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Merkezi hükümet ile yerel idarelerin güzel iş birliği ile İzmirlilerin hizmetinde olan İZBAN'ı örnek veren Bakan Arslan, "İş birliği anlamında örnek bir uygulama. Amacımız hizmet etmek. Aldığımız sorumluluğun gereği de o. İş birliğimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Burada da, Ankara'da da, Mecliste de bunu yapmaya çalışıyoruz. Sizlerle birlikte iş birliğimizi pekiştiririz inşallah" diye konuştu. Kocaoğlu ziyaretin anısına Arslan'a İzmir'in sembolü "Saat Kulesi" maketini verdi. Arslan Saat Kulesi için "Sadece İzmir'in sembolü olmaktan çıktı, demokrasinin de sembolü oldu." sözlerine yer verdi.


İZBAN İÇİN TARİH VERDİ

Torbalı-Selçuk arasında yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Selçuk'a bağlı Belevi Kozpınar mevkiine gelen Bakan Arslan, yeni yüklenici firmanın göreve başladığını ve Torbalı-Selçuk İZBAN hattının 8 Eylül 2017 yılı Selçuk'un kurtuluş gününde hep birlikte açılacağının müjdesini verdi.


Sabah


Geri Dön