24 / 04 / 2024

İzmir Körfez Geçişi projesine İnciraltı sakinlerinden destek!

İzmir Körfez Geçişi projesine İnciraltı sakinlerinden destek!

İzmir'de İnciraltı bölgesinde yıllardır yaşanan imar sorununu çözümü için Körfez Geçişi projesi umut oldu. İnciraltı 2'nci Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, topraklarından geçecek olan Körfez Geçiş Projesi'ne desteklerinin tam olduğunu söyledi.




İzmir'de İnciraltı bölgesinde yıllardır yaşanan imar sorununu çözümü için Körfez Geçişi projesi umut oldu. İnciraltı 2'nci Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, topraklarından geçecek olan 

Körfez Geçiş Projesi'ne desteklerinin tam olduğunu söyledi.


Başbakan Binali Yıldırım'ın  İzmir  için hazırlattığı 35 projeden birisi olan körfez Geçişi Projesi'nde, sona yaklaşıldı. Hazırlık çalışmalarının tamamlanmasından sonra inşaat sürecinin başlayacağı projeye bölgedeki sakinlerden de destek geldi. Projesi'nin açıklanmasıyla, yıllardır devam eden İnciraltı imar sorununun çözümü için umutlandıklarını anlatan İnciraltı 2'nci Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "40 yılı aşkın süredir, İnciraltı imar sorunun çözülmesini sabırla bekledik. 65'inci hükümetin kurulması ve İzmir'den Başbakan çıkması ile çözümün geleceğine inanmıştık. Başbakan Binali Yıldırım'ın çözüm iradesini ortaya koymasıyla birlikte, bölgemize yabancı yatırımcı ilgisi arttı, yabancı fonlar temsilcilerini göndermeye başladılar. Bugün devletimizin zirvesinin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın İzmir'de olmasının çok önemli olduğunu, şehrimize verdikleri önemi gösterdiğini düşünüyoruz" dedi.


İHALE TARİHİNİ BEKLİYORUZ


Yakın zamanda İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin ihale tarihinin açıklanmasını, İnciraltı için müjde verilmesini sabırsızlıkla beklediklerini söylelen Tayfun Karabulut, "Projeyle İnciraltı planlamalarıyla İzmir şahlanacaktır. Sağlık turizmi konsepti ile oluşturulacak işletmeler sayesinde bölgede 15 bin kişilik istihdam oluşturulacak. İzmir'e katma değer getirecek her projenin yanında olacağız. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile beraber İnciraltın sorununun çok kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşacağına sonuna kadar inanıyoruz ve güveniyoruz. Bölge halkı olarak, süreç içerisinde bizleri yalnız bırakmayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'ya çok teşekkür ederiz. İzmir Valimiz Erol Ayyıldız ve Balçova Kaymakamımız Süleyman Özçakıcı devletimizin, her zaman bizim yanımızda olduğunu hissettirdiler" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön