19 / 04 / 2024

İzmit Körfez Köprüsü'nde 2015'e kadar Bursa'ya kadar olan kesim açılacak!

İzmit Körfez Köprüsü'nde 2015'e kadar Bursa'ya kadar olan kesim açılacak!

İzmit Körfez köprüsü'nde 2015'e kadar Bursa'ya kadar olan kesim açılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Projesi'nde 2015 sonuna kadar Bursa'ya kadar olan kesimi açıyoruz" dedi...



Kocaeli Sanayi Odası'nca (KSO) bir otelde düzenlenen "Kocaeli Bölgesinde Yapılan Yatırımlar Toplantısı"nda konuşan Yıldırım, bakanlık olarak sadece Kocaeli bölgesine 10 yılda 4.5 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi.


Bunun çok küçük bir rakam olmadığını ifade eden Yıldırım, 20 milyarlık İzmit Körfez Geçiş Projesi'nin devam ettiğini söyledi. 


Projenin Bursa, Balıkesir, Manisa ve  İzmir  illerini kapsayacağına vurgu yapan Yıldırım, "Yaklaşık 430 kilometreye yakın bir projeden bahsediyoruz. 2015 sonuna kadar Bursa'ya kadar olan kesimi açıyoruz. Bunun kararını aldık" diye konuştu.


Bakan Yıldırım, projede 4 bin kişi ve 850 iş makinesinin çalıştığına dikkati çekerek, "Gece gündüz çalışılıyor. Bunun içinde iki tane de tünel var. Samanlık Tüneli, her biri 3 bin küsür metre, yani 7 bin 20 metre. 1 yıl dolmadan yüzde 65'i bitti. 30 yılda 3 bin metrelik Bolu Dağı Tüneli'ni bitiremeyen bir Türkiye'den 1 yılda 4 bin metrelik tünelin yüzde 60'ını bitiren bir Türkiye'ye geldik" şeklinde konuştu.


AA



Geri Dön