28 / 03 / 2024

İzmir Körfezi'nde yapılacak tüp geçit projesi TBMM gündeminde!

İzmir Körfezi'nde yapılacak tüp geçit projesi TBMM gündeminde!

İzmir Körfezi'nde yapılacağı ifade edilen tüp geçit projesi TBMM gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



İzmir Körfezi nde yapılacak tüp geçit projesi TBMM gündeminde!


CHP  İzmir  Milletvekili Ali Yiğit, İzmir Körfezi'nde yapılacağı ifade edilen tüp geçit projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


CHP'li Yiğit önergesinde "5 Nisan tarihinde toplu açılış için bulunduğunuz İzmir'de "İzmir için en büyük müjdeyi açıklıyorum. İzmir'in Marmaray'ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkarıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir Körfezi'ne bir tüp geçiş ve bir gerdanlık takacağız Çiğli'den Narlıdere'ye artık 6 dakikada geçecek İzmirli, İzmir'e çok yakışacak" şeklinde açıklamanız oldu." diyerek 6 soru sordu.


Yiğit'in soruları

1- İzmir ulaşımı için büyük önem taşıyan proje şu an itibarıyla düşünce aşamasında mıdır yoksa çalışmalara başlanılmış mıdır?


2- İzmir'in Marmaray'ı olacak diye müjdesini verdiğiniz proje için ne zaman ihaleye çıkılacaktır?


3- Tüp geçit projesinin ana hatlatı ve güzergahı belli midir?


4- İzmir Körfezinde yapılacak olan tüp geçidin başlangıç ve bitişi konusunda bir tarih verebilir misiniz?


5- Büyük müjde diye açıkladığınız İzmir Körfezi tüp geçidi projesi için 2017 yılı bütçesinde ayrılmış bir kaynak var mıdır?


6- İzmir Körfezi tüp geçit projesinin tahmini maliyeti ne kadar olacaktır? Proje kamu kaynaklarıyla mı yoksa "Yap,işlet,devret" modeliyle mi yapılacaktır?




İzmir'e tüp geçiş ve hızlı tren müjdesi!






Geri Dön