28 / 03 / 2024

İzmir Körfezi’nin yeni arabalı vapuru Mavi Körfez ilk seferini yaptı!

İzmir Körfezi’nin yeni arabalı vapuru Mavi Körfez ilk seferini yaptı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin yeni arabalı vapuru " Mavi Körfez " ilk seferini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmirlilerle birlikte ilk sefere çıktı...




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni arabalı vapuru Mavi Körfez ilk seferini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmirlilerle birlikte ilk seferdeydi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilde deniz ulaşımının geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş’nin 3 yıl süreyle kiraladığı ‘Mavi Körfez’ araba vapurunun ilk seferine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile vapurun yapımcısı Gelibolu Tersanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksoy da katıldı. Yeni vapurun ilk arabalı yolcuları Yasin-Nezehat Aydın ile ilk yolcular Emel-Muzaffer Elmalı ve torunları Zeynep Sude-Zehra Simge Kaya’yı çiçeklerle karşılayan Başkan Kocaoğlu, günün anısına plaket armağan etti.


Mavi Körfez’in ilk seferinde yolcularla birlikte sohbet eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Arabalı vapurlarımız çok yaşlı ve büyük sıkıntılarımız var. Bunu gidermek için 3 tane arabalı vapurun ihalesine çıktık. İhale süreci bugün-yarın kesinleşecek. Onlar da gelecek.” dedi. Mavi Körfez vapurunun üç yıl süreyle Bostanlı-Üçkuyular arasında araç ve yolcu taşıyacağını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “3 yeni arabalı vapurumuz da geldiğinde, biz araç taşıma konusunda önemli bir merhale kat edeceğiz. Dün 15 tane yeni katamaran tipi karbon kompozit gemilerimizin ilkini İzmirli hemşehrilerimize tanıtmıştık. Çok büyük bir beğeni kazandı. Böylece, İzmir Körfezi’nde hem iç körfezi hem orta körfezi hem de dış körfezi maksimum şekilde kullanıp, kıyı tasarımları ile yüzülebilir körfezle tekrar 70 yıl önce olduğu gibi İzmirli hemşehrilerimizi buluşturacağız.” diye konuştu.



Bugün


Geri Dön