19 / 03 / 2024

İzmir KOSBİ'de tapu sevinci!

İzmir KOSBİ'de tapu sevinci!

İzmir’in en büyük organize sanayi bölgeleri arasında bulunan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) sanayiciler için yeni parselasyon çalışmalarında tapu dağıtım aşamasına gelindi.



İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOSBİ) Temmuz ayı Müteşebbis Heyet Toplantısı  İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda,  İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın başkanlığında gerçekleştirildi.


Toplantıda, uzun zamandır süren parselasyon çalışmalarında gelinen son noktanın değerlendirildi. “Üretim teşvik paketi” adıyla bilinen “Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında bilgiler verildi.


 KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, yeni parselasyon çalışmalarında sona geldiklerini ve bu kapsamda 263 sanayi parseli ve hizmet destek alanına tapularının verildiğini söyledi. Porsuk, “1. Etap parselasyon uygulamamız, tapu tescil süreçlerinin tamamlanması için Kemalpaşa Tapu Müdürlüğü’ne teslim edildi. 1’inci Etap içerisinde kalan parsellere ait tapuların dağıtımına kısa bir süre sonra başlanacak. 2’nci Etap parselasyon uygulaması ise son değişikliler ile ilgili düzeltmeler tamamlandıktan sonra tescil sürecinin başlatılması için bakanlığımıza iletildi. KOSBİ ailesinin büyüyecek olmasının heyecanı içerisindeyiz” şeklinde konuştu.


Yeni parselasyon çalışmalarının bölgedeki istihdamı da ikiye katlayacağını ifade eden Porsuk, “Tüm parseller kullanıma girdiğinde bölgemizde tesis sayısı 900’e, istihdam ise 50 bin seviyesine ulaşacak.  İzmir  ve ülke ekonomisine bu kadar büyük katkısı olacak bir işe imza attığımız için mutluyuz” dedi.



Gazete Yenigün


Geri Dön