24 / 04 / 2024

İzmir Kültürpark ve Basmane projesinde durdurma çağrısı!

İzmir Kültürpark ve Basmane projesinde durdurma çağrısı!

İzmir Kültürpark'ı imara açacak revizyon projesi ve Basmane gökdelenleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ana muhalefet partisi CHP'ye yanlıştan geri durma çağrısı yapıldı.



İzmir'in simgelerinden, kentin akciğeri Kültürpark'ı ranta açacak olan revizyon projesi ve hemen yanı başındaki Basmane gökdelenlerine karşı yapılan basın açıklamasında hem  İzmir  Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de ana muhalefet partisi CHP'ye yanlıştan geri durma çağrısı yapıldı. SOK önünde açıklama yapan Platform üyelerinden Melikşalı Göher tarafından yapılan açıklamada İBB'nin hukuksuz Kültürpark projesini Koruma Kurulundan çekmeye, Sancak Holdingin hukuksuz Folkart Basmane gökdelenlerine hizmet birimlerini taşımaktan vazgeçmeye davet eden imza kampanyaları hakkında bilgi verildi. İzmir kamuoyunun her iki konu hakkında yeterince bilgisinin olmadığını dile getiren Göher, yurttaşların ne Kültürpark Projesi'nin yol açacağı tahribattan, ne yapılması planlanan kongre merkezinin imar planına aykırı olduğundan, ne Basmane gökdelenleri inşaat iznini iki katını aştığından, ne de özel sermayeye, 

Sancak Holdinge ait bir binaya İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmet birimlerini taşıyacağından haberlerinin olmadığını söyledi. 


Göher, İBB ve partisi CHP'ye çağrı da bulunarak " 'Sürekli katılımcılık' diyorlar, tepki sokaklara taşana kadar neden uzlaşmıyorlar? 'Sosyal belediyecilik' dedikleri, birileri gibi muhalif çalışanların görev yerini değiştirmek, onları cezalandırmak, yıldırmaya çalışmak mı? Kongre merkezi yapacak Kültürpark'tan başka yer mi kalmadı? Kültürpark' ı şantiyeye çevirsinler diye mi destek verdik? Belediye bize sormadan nasıl Sancakların gökdeleninde hizmet verebilir? Şaka mı bu?" dedi. İBB'nin ve CHP'nin tepkilere sessiz kalmalarını eleştiren Göher, İzmir milletvekillerine ve ilçe belediye başkanlarına bu projelere karşı durma çağrısında bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya yapılan çağrıda ise şu ifadeler yer aldı: "İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir holdingin özel binasında hizmet vermesi içinize siniyor mu?" diye sordu. 



Evrensel


Geri Dön