20 / 04 / 2024

İzmir Kuş Cenneti'ne Pelikan Adası yapılacak!

İzmir Kuş Cenneti'ne Pelikan Adası yapılacak!

İzmir Kuş Cenneti 'ndeki pelikanların rahat bir şekilde kuluçkaya yatarak üremesini kolaylaştırmak için " Pelikan Adası " kurulacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin  İzmir  Kuş Cenneti'ndeki pelikanların rahat bir şekilde kuluçkaya yatarak üremesini kolaylaştırmak için "Pelikan Adası" kuracağı bildirildi.


Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği'nin (İZKUŞ) 2015 Yılı Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın belediyenin Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildiği belirtildi. 


İzmir Kuş Cenneti’nde yürütülen çalışmalar ve son gelişmelerin aktarıldığı toplantıda, bölgede yeni türlerin varlığına dikkat çekilerek tür sayısının 292’ye çıktığı, Kuş Cenneti'nde su kuşlarından Gülen, Sumru, Bahri, İnce Gagalı Martı ve İspinoz'un bu yıl ilk kez ürediği, Türkiye'de yaşayan en büyük kartal türü olan Ak Kuyruklu Kartal'ın görülmeye başlandığı, flamingo sayısının da 30 bine ulaştığı vurgulandı. 


- Pelikan Adası


Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "İzmir Kuş Cenneti’nde 2012 yılında 'flamingo adası' kurmuştuk. Bu adada geçen yıl 7 binin üzerinde flamingo dünyaya geldi" sözleri aktarılarak, Homa Dalyanı’nda pelikanların rahat bir şekilde kuluçkaya yatarak üremesini kolaylaştırmak için de bir ada oluşturma kararı aldıklarını belirtildi.



Hürses


Geri Dön