18 / 04 / 2024

İzmir Kuzey Çevre Yolu'nda AVM inşaatı devam ediyor!

İzmir Kuzey Çevre Yolu'nda AVM inşaatı devam ediyor!

İzmir'de, Kuzey Çevre Yolu üzerindeki karşılıklı iki yer, servis alanı, benzin istasyonu ve alışveriş merkezi yapılmak üzere Karayolları Müdürlüğü'nden kiralandı. İstasyonlardan birisinin faaliyete geçtiği bölgede, diğer istasyonun ve AVM'nin inşaatı deva



25 yıllığına kiralandı 

Kuzey Çevre Yolu, yakınında yapılacağı bildirilen şehir hastanesinden dolayı ekonomik kazanç açısından da dikkat çeken bir bölge haline geldi. İzmirli bir akaryakıt ve inşaat şirketi de, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonrasında, hem şehir hastanesi yakınında hem de yol üzerindeki en uygun iki yeri seçti. Tünellerin çıkışındaki karşılıklı iki servis alanı, 25 yıllığına bu şirkete kiralandı. Yapılan protokol uyarınca, şirket bölgeye iki akaryakıt istasyonunun yanı sıra, bir de AVM yapacak. Yol üstü dinlenme tesisi olarak kayıtlarda geçen bölgedeki istasyonlardan birisinin inşaatı tamamlandı ve faaliyete geçti. Diğer istasyon ile AVM inşaatının da kısa bir süre içinde tamamlanacağı öğrenildi. 


Yıllık kira 12 milyon lira 

Şirketin her iki servis alanını 25 yıllığına 'yap işlet devret' modeliyle Iraladığı açıklandı. Şirket, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ise, yıllık belli bir oranda kâr payı ile kira bedeli ödeyeceği, bu rakamın da 12 milyon lira olmasının beklendiği ifade edildi. Tesisler için bölgede yeni bağlantı yollarının çalışmalarının da sürdüğü kaydedildi. 


Kuzey Çevre Yolu üzerine yapımına başlanan istasyon ve AVM'nin bir benzeri, daha önce Balçova'daki Çeşme otoyolu bağlantısı üzerine yapılmıştı. 

Kuzey Çevre Yolu'nda, Balçova'daki .Çeşme otoyolu üzerinde inşa edilen alanın bir benzeri yapılacak. İstasyonlardan birinin inşaatı bitti, diğeri de kısa sürede tamamlanacak. AVM inşaatı da sürüyor. 


Milliyet Ege



Geri Dön