20 / 04 / 2024

İzmir Limanı için Çelebi Holding'e ikinci şans doğdu

İzmir Limanı için Çelebi Holding'e ikinci şans doğdu

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın(ÖİB), İzmir Limanı'nı 49 yıllığına özelleştirmesi ihalesinde 1 milyar 270 milyon dolarla ikinci en yüksek teklifi veren Çelebi Holding'e teklifi soruluyor



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖÎB),  İzmir  Limanı'nı 49 yıllığına özelleştirmesi ihalesinde 1 milyar 270 milyon dolarla ikinci en yüksek teklifi veren Çelebi Holding'e teklifinin hâlâ geçerli olup olmadığını sorması bekleniyor. Çelebi Holding, teklifinin halen geçerli olduğunu belirtmesi durumunda İzmir Limanı ihalesini alabilecek. İzmir Limanı'nın 49 yıllığına özelleştirilmesi için 3 Mayıs 2007'de açılan ihaleyi Hutchison, Global ve EİB LİMAŞ, 1 milyar 275 milyon dolar vererek kazanmıştı.

TEMİNAT YANMIŞTI
Dava süreci 29 ay devam etmişti. İhale şartnamesine göre 1.2 milyar doların en az yüzde 50'sinin imza tarihinde peşin olarak, yüzde 25'in sözleşmeden itibaren en geç birinci yılın sonunda, kalan tutarın da sözleşme tarihinden itibaren en geç ikinci yılın sonunda ödenmesi gerekiyordu. Konsorsiyumun ek süre talebi kabul edilmeyince 15 milyon dolarlık teminatı da yanmıştı.

Habertürk


Geri Dön