19 / 04 / 2024

İzmir Limanı için yeni öneriler getirildi

İzmir Limanı için yeni öneriler getirildi

İzmir Limanı için yeni öneriler ve çözüm arayışları konusunda ziyaret gerçekleştirildi



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas'tan oluşan heyet,  İzmir  Limanı için yeni öneriler ve çözüm arayışları konusunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nı (ÖİB) ziyaret etti.

Kocaoğlu, ziyaretin ardından yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

İzmir Limanı'nın büyütülmesi, kapasitesinin ve kent ekonomisine katkısının artırılması konusunda hazır olduklarını ÖİB yetkililerini bildirdiklerini kaydeden Kocaoğlu, şöyle dedi:

"Bu yatırımları yapmaya hazır olduğumuzu ve yatırımlardan geri dönüş alınıncaya kadar her türlü desteği vereceğimizi açıkça belirttik. Özelleştirme İdaresi de bu formül üzerinde çalışacak. Biz de burada her türlü çalışmayı sürdüreceğiz. Çalışmalar sonuçlanınca da bir süre sonra yeniden bir araya gelerek ikinci değerlendirme yapacağımızı umuyoruz."

Kocaoğlu, kentin sorunlarının çözülmesi için güçbirliği yapılmasının ve ortak hareket edilmesinin önemine dikkat çekerek şöyle devam etti:

"İzmir'in kendi meselelerine ilişkin çözümlerde birlikte hareket edilmesini çok önemsiyoruz. Liman konusundaki çabalar da bunun bir ürünüdür. İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu bünyesinde oluşturulan takip komitelerinin çalışmalarında da olduğu gibi, sorunların çözümüne katkı koyan tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyorum."
AA


Geri Dön