26 / 04 / 2024

İzmir Limanreis'e yeni cami!

İzmir Limanreis'e yeni cami!

Narlıdere'nin en eski mahallelerinden biri olan Limanreis'in 40 yıllık cami sorunu çözüldü. Cami yaptırmak için yıllardır girişimlerde bulunan ancak sonuç alamayan mahalle sakinleri büyük sevinç yaşadı.




Narlıdere'nin en eski mahallelerinden biri olan Limanreis'in 40 yıllık cami sorunu çözüldü. Cami yaptırmak için yıllardır girişimlerde bulunan ancak sonuç alamayan mahalle sakinleri büyük sevinç yaşadı. Maliyetinin büyük kısmının hayırseverler tarafından karşılandığı caminin temel atma törenine Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Narlıdere Müftüsü Ali Efe, AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi de katıldı. Temel atma töreni öncesinde kurban kesildi.


Barakada namaz kılıyorlardı


Limanreis'teki cami arsası, 1994 yılında tapu tescili aldı. Mahalle halkı bugüne kadar kurulan barakada namazlarını kılıyordu. İnşaat çalışmalarına maddi imkansızlıklar nedeniyle başlanamadı. Görevli bile atanamayan caminin temeli, önceki gün görkemli bir törenle atıldı. İlk betonun dökülmesini sağlayan düğmeye basan protokol üyeleri, caminin en yakın zamanda halkın hizmetine sunulması temennilerinde bulundu.



Yeni Asır


Geri Dön