19 / 04 / 2024

İzmir Mahall Bomonti Evleri 2019'da teslim!

İzmir Mahall Bomonti Evleri 2019'da teslim!

Mahall Bomonti projesi Türkerler Holding imzasıyla 330 milyon dolarlık yatırımla İzmir'de inşa edildi. Projenin Haziran 2019'da teslim edilmesi öngörülüyor.



Türkerler Holding İzmir'de 330 milyon dolar yatırımla yeni konut projesine başladı. Mahall Bomonti İzmir'de 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim yer alacak, İzmir'de 3 yıl önce Özelleştirme İdaresi'nden 80 milyon dolara satın aldığı arazi üzerinde konut, ofis ve alışveriş alanları hayata geçirecek Holding, inşaat yatırımına da 250 milyon dolar harcayacak. Türkiye'nin en yüksek bloklarından biri olacak 58 katlı bir kule ile 9'u tarihi toplam 12 bloktan oluşan projede 466 konut, 590 ofis, 90 ticari birim bulunuyor. Metrekare birim fiyatlarının 2 bin dolardan başlıyor. 



2019'DA TESLİM EDECEĞİZ 



Projeden 1.7 milyar lira hasılat beklentilerinin olduğunu belirten Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, "Projeyi Haziran 2019'da teslim edeceğiz. 1993'ten bu yana 5 milyon metrekare inşaat hacmine ulaştık, İzmir'de özellikle Bayraklı bölgesinde arazi arayışımız var. Bu projeden daha büyük ölçekli olacak" dedi. İstanbul'da da arazi arayışlarının sürdüğünü belirten Türker, Anadolu yakasında özellikle Kartal'da proje geliştirmek istediklerini dile getirdi. İstanbul'da Çiftçi Towers ve Ankara'da Mahall  Ankara  projelerinde sona yaklaştıklarını belirten Kazım Türker, İzmir'e de markalarını götürme hedefiyle yola çıktıklarını söyledi. Türker, daha önceki  İzmir  yatırımlarıyla bölgeyi iyi tanıdıklarını belirterek, şunları söyledi: "İzmir'de 12 yıl önce doğalgaz dağıtımıyla başladık. İkinci işimiz mevcut arazi. Üçüncü işimiz ise Kamu özel işbirliğiyle hayata geçirilen şehir hastanesini yapıyoruz. 2 bin 160 yataklık bir hastane. Aynca rüzgar enerji santrallerimiz var. Yine İzmir fırsatlarını değerlendireceğiz, özellikle rüzgar enerji yatırımlarında."   


DEV ARAZİ ÜZERİNDE 


45 bin metrekare arazi üzerinde yükselecek Mahall Bomonti İzmir. Bomonti Bira Fabrikasının eski binasının bulunduğu alanda yapılıyor. Ayrıca arazi üzerinde 1912'de Bomonti Tesislerinin inşa edildiği alandaki tüm tarihi binaları korunarak restore ediliyor. 9 tarihi bina kültür, sanat ve alışveriş merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek. Bu nedenle KDV avantajı bulunan projede konutlarda yüzde 1, ticari alanlarda ise yüzde 18 KDV uygulanıyor. 


Projede dünyaca ünlü imzalar var 


MAHALL Bomonti İzmir projesi çok güçlü mimarlık ve mühendislik ofisleri tarafından hayata geçiriliyor. Proje, uzun yıllardır, üniversite, hastane, ofis binası, konut ve endüstriyel yapılar olmak üzere çok sayıda büyük projeye imza atan Semiha Güneş-Epig Mimarlık tarafından tasarlandı. Servotel'in gayrimenkul geliştirme danışmanlığının yam sıra pazarlama ve satış faaliyetlerini de üstlendiği projenin cephe ve peyzaj danışmanlığım 15 RİBA ödüllü dünya lideri mimarlık ofisi JohnMcAslan+Partners gerçekleştirdi. 



Mahall Bomonti İzmir projesinde sosyal imkanların da fazla olduğunu belirten yetkililer, şunları söyledi: "Mahall Bomonti İzmir, kentin yaşam kalitesi, tasarım anlayışı güvenlik seviyesi, inşaat teknolojisi en yüksek binası olacak. Mahall Bomonti İzmir'de konforlu bir yaşam için her şey özel olarak tasarlandı. Sosyal donatılarıyla Mahall Bomonti İzmir, çalışanlar, yaşayanlar, her yaştan sakinleri için farklı sosyal seçenekleri bir arada barındırıyor" dedi. 



Hürriyet


Geri Dön