19 / 04 / 2024

İzmir Makine'nin Turgutlu OSB'deki fabrikası açılıyor!

İzmir Makine'nin Turgutlu OSB'deki fabrikası açılıyor!

Yaklaşık iki yıl önce araştırma-geliştirme faaliyetleriyle plastik sektörüne iddialı bir giriş yapan İzmir Makine sanayi alanındaki ilk tesisini Manisa Turgutlu’daki Organize Sanayi Bölgesinde kurdu.




Yaklaşık iki yıl önce araştırma-geliştirme faaliyetleriyle plastik sektörüne iddialı bir giriş yapan  İzmir  Makine Sanayi - ims polymers, elektrik-elektronik, beyaz eşya, otomotiv, enerji, sağlık, inşaat başta olmak üzere birçok sektör için fonksiyonel mühendislik plastikleri üretimine başladı. 


İzmir’deki başarılı eğitim faaliyetleriyle adını duyuran Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi Yansı Eraslan, sanayi alanındaki ilk tesisini Manisa Turgutlu’daki Organize Sanayi Bölgesinde kurdu. Endüstriyel dünyaya merhaba diyecek olan tesis, 5 Ekim’de yapılacak açılış töreniyle sektör temsilcilerini konuk edecek.


Yönetim Kurulu Başkanı Yansı Eraslan, 2014 yılından bu yana uzman bir kadroyla Ar-Ge çalışmalarını sürdüren İzmir Makine Sanayi Anonim Şirketinin, faaliyetlerini ims polymers markasıyla yürüttüğünü söyledi. Öncelikle bir Ar&Ge ve bilim merkezi olarak tanınmayı hedeflediklerini ifade eden Eraslan; elektrik-elektronik, beyaz eşya, otomotiv, enerji, sağlık, inşaat başta olmak üzere birçok sektör için fonksiyonel mühendislik plastikleri geliştirdiklerini sözlerine ekledi.


Fabrika, Ocak 2015 tarihinde üniversite-sanayi işbirliğini geliştirebilmek ve ürün tasarım çalışmalarını yürütebilmek amacıyla Ege Üniversitesi bünyesindeki ideEGE Teknopark binasında bir Ar-Ge ofisi açmış, faaliyete geçtiği ilk yılda bir TÜBİTAK ve bir SANTEZ projesi onaylanmıştır.


Milliyet Ege


Geri Dön