25 / 04 / 2024

İzmir Menemen'e stat yapılacak mı?

İzmir Menemen'e stat yapılacak mı?

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, kentin stadyum sorununun, Ulukent'te yer alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait 35 dönüm alan ile çözülebileceğini belirtti.



Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, kentin stadyum sorununun, Ulukent'te yer alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait 35 dönüm alan ile çözülebileceğini belirtti CHP'li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir'deki stat sorununa dikkati çekti. Menemen'in Ulukent bölgesinde yer alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait 35 dönüm alanı işaret eden Başkan Şahin, "Hiç kimsenin yerine itiraz edemeyeceği bir alan var burada. 


15-30 BİN KİŞİLİK 


Ulukent Spor Tesisleri'nin de içinde bulunduğu 35 bin 432 metrekarelik alanda, 15 bin ya da 30 bin kişilik bir stat yapılabilir. Burada İzmir'deki bütün kulüplere hizmet edebilecek bir stat alanımız mevcut ve hiçbir sorunu bulunmamaktadır" dedi. 


Stadyum alanının ulaşım konusundaki avantajına dikkat çeken Başkan Tahir Şahin, "İzmir- Çanakkale Karayolu'na sıfır konumda yer alan bu alana İzmirli sporseverler araçlarıyla rahatlıkla ulaşabilir. Ayrıcı İZBÂN Ulukent İstasyonu bu alanın 2(X) metre kadar yakında. İzmirli sporseverler Halkapınar Aktarma İstasyonunu kullanarak buraya 12 dakikada gelebilir. Karşıyaka taraftarı ise 7 dakikada burada yapılacak stada gelebilecektir" diye konuştu. 


GÖREVE ÇAĞIRDI 

İzmir'in Karşıyaka, Göztepe, Altay gibi köklü spor kulüplerine sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Şahin, kentin stat sorununun yıllardır süregeldiğine dikkat çekti. Eğer merkezi hükümet,  İzmir  milletvekilleri samimi ise gelip aslanlar gibi bu stadı buraya yaparlar. 'Bu stadı da biz yaptık' derler. Bu konudan kim siyaseten puan kazanacaksa kazansın biz ona bakmıyoruz, bizim derdiğimiz İzmir'in stad sorununa çözüm üretebilmek. AKP'lisi, CHP'lisi kim olursa olsun gelin hep birlikte bunu başaralım. Menemenliler, İzmirliler olarak sizleri alkışlayalım" dedi. 


Ulukent'te 15 bin kişilik stadyum yapabilmek için bir yıl önce Milli Emlak'a başvuruda bulunduklarını ancak Menemen Belediyesi'nin bu teklifine yanıt alamadıklarını açıklayan Başkan Şahin, hükümet yetkililerin şu çağrıyı yaptı, "Bir yıl kadar önce stad yapabilmek için Milli Emlak'tan bu alanı istememize rağmen yanıt alamadık. Bu alam bize verin, 3 yıl içerisinde şayet stadı yapamazsak alanı geri alın. Biz burada en az 15 bin kişilik bir stad yaparız. Yok stadı ben yapacağım diyorlarsa, hemen yarın sabah gelip buraya kazmayı vurabilecek şekilde ellerinde projeleri var, projeleri yoksa bizim projemiz hazır ve onlara verebiliriz" 


Ege Telgraf





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Göztepe ve Karşıyaka'nın statlarına 'şehir içinde trafik sıkışır" diye engel olan Kocaoğlu'na CHP'li Menemen Belediye Başkanı Şahin de "stat asıl şehir içine yapılır" diyerek karşı çıktı

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Göztepe ve Karşıyaka statlarının şehir merkezinde olmasının sakıncalı değil avantajlı olduğunu söyledi. Statların şehir merkezinde olmasının trafiği rahatlatacağını dile getiren Şahin, "Çünkü şehir dışındaki statlara insanlar araçlarıyla gidecek. Trafik daha çok sıkışacak. Statlar yürüyüş mesafesinde olursa, insanlar çoluğunu çocuğunu alıp araç olmadan statlara gidebilecek. Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki Ülker Stadı, Beşiktaş'ın Vadofone Arena'sı da şehir merkezinde. Barcelona'nın, Atletico Madrid'in statları da kent merkezinde. Amerika'ya gidin orada da statlar şehir merkezinde. Göztepe ve Karşıyaka statları üzülerek söylüyorum ama niye mevcut yerlerine yapılamasın? Avrupa'nın neresine giderseniz gidin şehrin içinde stat var. İstanbul'da, Madrid'de oluyor da Güzelyalı da Karşıyaka'da neden olmuyor?" diye konuştu. 


MENDERES DEĞİL MENEMEN 

Kocaoğlu'nun Menderes'e stat yapma fikrine de katılmayan Şahin, şöyle devam etti: "Şehir stadının güneye yapılması son derece yanlış. Güneyde zaten Göztepe ile ilgili stat yapılacak. Kuzeyde de Karşıyaka Stadı yapılacak. Şehir Stadı kesinlikle Menemen'e yapılmalı. Sıfır sorunlu 50 dönüm arazimiz var. İZBAN'a 10 dakika mesefede. Ulaşımı çok kolay. Bu arazi Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde. Herşey mükemmel. Stat niye Menderes'e, güneye yapılmak isteniyor, anlamış değiliz. İnsanlar oraya maç izlemeye giderken şehir trafiğine girecek. Hep güneye hizmet var. Kuzeye yok." 


YETERLİ DESTEK YOK 

Menemen Belediye Başkanı Şahin, Kocaoğlu'ndan yeterli desteği alamadıklarını da ifade ederek, "Aziz Bey'den destek alıyoruz ama yeterli değil. Menemen'e 2 katlı yer altı otoparkını tamamen Menemen Belediyesi bütçesiyle yaptık. Büyükşehir Belediyesi'nin 12 yılda 10 milyon lira katkısı oldu. Tekrar ediyorum bilerek ya da bilmeden Menemen'e yapılan haksızlık var. Kubilay Kültür Merkezi yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nden yüzde 75 beklerken yüzde 25 yardım çıktı. Söylemesen vatandaş neden diyecek? Söyleyince Aziz Bey gönül koyuyor ama bunları benim söylemem gerek" dedi. 


Sabah


Geri Dön