19 / 03 / 2024

İzmir Merkez Bankası binası Başbakanlık Ofisi oluyor!

İzmir Merkez Bankası binası Başbakanlık Ofisi oluyor!

Başbakanlık Ofisi için Valilik binası başta olmak üzere birçok alternatif gündeme gelirken, son olarak Konak Meydanı'nda yer alan Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki Merkez Bankası binasında karar kılındığı öğrenildi.




Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'de açılacağı müjdesini verdiği Başbakanlık Ofisi için sürdürülen yer arama çalışmalarında sona gelindi. Ofis için Valilik binası başta olmak üzere birçok alternatif gündeme gelirken, son olarak Konak Meydanı'nda yer alan Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki Merkez Bankası binasında karar kılındığı öğrenildi. Ofisin bir an önce açılması için seçim sonrası çalışmaların hızlandırılacağı ve binanın tadilattan geçirileceği belirtildi.


Kongrede açıklamıştı

Başbakan Davutoğlu, İzmir'e Başbakanlık ofisi açılacağı müjdesini geçtiğimiz haftalardaki AK Parti İl Kongresi'nde vermişti. Başbakanlığın  Ankara  dışında tek ofisinin İstanbul'da olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "Seçimden sonra bir ofis de İzmir'e açacağız. Başbakanlık Ofisi açılınca ayda birkaç günümü İzmir'de geçireceğim. Toplantı ve etkinliklerimizin bir bölümünü İzmir'de yapacağız. O güzel İzmirimiz yerel yönetimlerinin etkisi altında çok zor günler yaşadı. İstiyoruz ki İzmir'in Akdeniz'in merkez şehri yapalım.  İzmir  bizim için siyasetin merkez şehridir. İzmir- İstanbul otoyolu tamamlandığında,

İzmir Başbakanlık Ofisimizin bulunduğu şehir olan Osmanlı payitahtı ile buluşacak. İzmir-Ankara demiryolu bittiğinde İzmir Cumhuriyetimizin başkenti ile buluşacak" demişti.


Tadilattan geçirilecek

Davutoğlu'nun bu açıklaması kentte heyecan yaratmıştı. Ofisin nereye yapılacağı konusunda ise çeşitli fikirler gündeme gelmişti. Ofis için Konak Meydanı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki Merkez Bankası binasında karar kılındığı öğrenildi. Binanın seçim sonrasında tadilata alınacağı belirtildi.



Yeni Asır


Geri Dön