19 / 04 / 2024

İzmir metro hattı ihalesi 10 Şubat'ta!

İzmir metro hattı ihalesi 10 Şubat'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çok önemli bir adım attı. Hükümetten beklediği desteği bulamayan belediye Üçkuyular-Narlıdere Metro Hattı için ihaleye çıkma kararı aldı.



Hükümetin açıkladığı 2015 kent içi ulaşım yatırımlarında  Ankara  ve İstanbul’un 10’da biri kadar pay alamayan  İzmir  bir kez daha kendi göbeğini kendi kesme kararı verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlığına adaylık sürecinde İzmirlilere sözünü verdiği projeler arasında yer alan ve hükümetin 2015 yılında İzmir’e yapılacak yatırım programında yer vermediği Üçkuyular-Narlıdere metro hattı için ilk adımı attı. Daha önce İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi bakanlığa devredilmesi planlanan 8.5 kilometrelik Üçkuyular-Narlıdere Metro Hattı için ihaleye çıkılıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin metro hattı için fizibilite ve uygulama projelerini içeren ihale kararı, Elektronik Kamu İhale Platformu’nda yayınlandı.


İhale 10 Şubat’ta

İzmir Hafif Raylı Sistemi 4 Aşama F.Altay - Narlıdere İstihkam Okulu Arası 8.5 kilometrelik  Güzergahın Fizibilite Raporu ve İhale Dokümanları İle 4 kilometresinin (5 İstasyon) Uygulama Projeleri’nin Hazırlanmasına Ait Danışmanlık Hizmet Alımı İşi İhalesi 10 Şubat’ta. 


İllere göre destek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yapımı hala süren kent içi ulaşım projeleri kapsamında Türkiye genelinde toplam 7 milyar 859 milyon 201 bin liralık ödenek ayırdı. 2014 sonuna kadar toplam 2 milyar 177 milyon 851 bin liralık harcama yapan Bakanlık, 2015 yılında ise kent içi ulaşım için 1 milyar 734 milyon 92 bin liralık kaynak belirledi. Hükümet bu rakamın  955 milyon lirasını Ankara’ya, 750 milyon lirasını İstanbul’a ayırırken, İzmir’e ise sadece 62 milyon lira ayırdı.


Yurt 


Geri Dön