20 / 04 / 2024

İzmir Metrosu'nda vagon sayısı ikiye katlanıyor!

İzmir Metrosu'nda vagon sayısı ikiye katlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 kilometrelik hatta 17 durak ve 77 vagonla toplu ulaşım hizmeti verdiği İzmir Metrosu'nda vagon sayısını ikiye katlayacak. Aralık ayında önce Çin'de yapımı tamamlanan 10 vagon İzmir'e gelecek




Önümüzdeki ay Çin’den getirilecek 10 vagon ulaşıma “Oh” dedirtecek. Ayrıca Aralık’ta yapılacak 85 vagon ihalesiyle birlikte metrodaki yolcu sıkışıklığı ortadan kalkacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 kilometrelik hatta 17 durak ve 77 vagonla toplu ulaşım hizmeti verdiği  İzmir  Metrosu'nda vagon sayısını ikiye katlayacak. Aralık ayında önce Çin'de yapımı tamamlanan 10 vagon İzmir'e gelecek, ardından da 17 Aralık'ta Avrupa Yatırım Bankası kredisiyle alınacak 85 vagonun ihalesi gerçekleşecek.


Fahrettin Altay İstasyonu'nun geçen 27 Temmuz'da açılmasında sonra Evka-3 İstasyonuyla birlikte 17 durağa ulaşan İzmir Metrosu'nda yolcu sayısı da günlük 300 bine ulaştı. Toplu ulaşımda devreye giren aktarmalı sistemin de etkisiyle artan metro yolcuları nedeniyle istasyonlarda özellikle işe gidiş ve geliş saatlerinde yoğunluk yaşandı. Çin firmasından satın alınan Kasım ayı sonunda İzmir'e getirilecek 10 vagon, deneme seferlerinin ardında yıl sonunda hizmete girecek. Metro yönetimi bu vagonları da devreye alınca sabah ve akşam yolcu yoğunluğu saatlerde rahatlama hedeflendi.


Bunun yanında proje çalışmaları süren Evka-3 ile Bornova Merkez arası hat ile Narlıdere metro hattı projesini de dikkate alan Büyükşehir Belediyesi 17 tren seti (her sette 5 araç - 85 Hafif raylı araç) ve ilgili hizmetleri (eğitim), garanti süresi boyunca gerekli sarf malzemeleri, yedek parça ve atölye ekipmanları ihalesi yapacak. Uluslararası ihale 17 Aralık'ta gerçekleşecek. Avrupa Yatırım Bankası kredisiyle alınacak vagonlar için Yüksek Planlama Kurulu'dan da onay alındı. İhale kapsamında firmalar 17 Aralık saat 10.00'a kadar tekliflerini teslim edecekler. İhale komisyonu saat 10.00'dan itibaren teklifleri açacak. Alınacak 85 vagon ile yeni hatlarda çalışacak vagonların üretimine 2015 yılı içinde başlanacak.



Yenigün


Geri Dön