25 / 04 / 2024

İzmir Metrosu'nda yangın çıkış yerinin yanlış projelendirildiği iddia ediliyor!

İzmir Metrosu'nda yangın çıkış yerinin yanlış projelendirildiği iddia ediliyor!

İzmir Metrosu'nda 'yangın çıkışı" skandalı gündemde. Göztepe istasyonunda olması gereken ikinci yangın çıkış yeri yanlış projelendirildiği için 3.5 milyon liralık kamu zararı oluştuğu iddia edildi...



İzmir Metrosu'nda tünelin yırtılması ve yangın sisteminin bulunmamasının ardından şimdi de 'yangın çıkışı" skandalı gündemde. Göztepe istasyonunda olması gereken ikinci yangın çıkış yeri yanlış projelendirildiği için 3.5 milyon liralık kamu zararı oluştuğu iddia edildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynakları ile yapımına başladığı, Üçyol - Üçkuyular Metrosu'ndaki skandallar bitmiyor. Tünel yırtılması, yangın söndürme ve algılama sisteminin olmaması derken şimdi de Göztepe istasyonundaki "yangın çıkış" skandalı gündeme damgasını vurdu. Sözleşmede ve projede Göztepe İstasyonu'nda 2 yangın çıkışı yer almasına rağmen bir tane inşa edildi. İddiaya göre, ikinci yangın çıkışı için kazı çalışması yapıldı. Ancak yangın çıkışının merpenleri İnönü Caddesi'ndeki apartmanların altına denk gelince, temellere zarar verir düşüncesi ile çıkış iptal edildi. Kazılan yangın çıkış tüneli daha sonra tekrar dolduruldu. Ardından da İzmirspor ve Hatay İstasyonlarından sonra Göztepe İstasyonu da geçtiğimiz aylarda hizmete açıldı. Kapatılan yangın çıkışı için iddiaya göre, yaklaşık 3.5 milyon lira para harcandı. Dolayısı ile de kamu zararı oluştu. Böylece ortaya şartnameye ve dünya standartlarına aykırı bir durum çıkmış oldu. 


Ertan Gürcaner/ Sabah 


Geri Dön